VLADIMIRA SPINDLER

Mnogo mraka i malo oštrog svjetla: Izložba povodom zatvaranja kina Europa

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 16.05.2019 10:53
  • Objavljeno 16.05.2019 u 10:53
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Vladimira Spindler

U kinu Europa 20. svibnja u 18 sati otvara se izložba fotografija Vladimire Spindler pod nazivom 'Kino: mnogo mraka i malo oštrog svjetla' i donosi seriju fotografskih portreta nastalih 6. travnja 2019. na okupljanju ispred kina i 9. travnja za vrijeme javnog obraćanja dosadašnje uprave kina, na kojima se u znak podrške okupilo nekoliko tisuća građana

Izložba će biti otvorena do 30. svibnja te će tako posjetitelji moći na simboličan način iz kina ispratiti ekipu koja je u posjednjih 11 godina radila kako bi omiljeno odredište zagrebačkih ljubitelja kulture p(o)stalo najbolja kinodvorana u Zagrebu i Hrvatskoj, i čiji je rad prepoznala mreža Europa Cinemas dodijelivši im 2016. godine nagradu za najbolji program u Europi, najavljuju iz kina Europa.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Vladimira Spindler

Osamdesetak crno-bijelih portreta, dodaju, najbolje su svjedočanstvo reakcije građana na odluku gradskih vlasti da 1. lipnja zatvore kino Europa.

  • +16
  • +13

Prosvjed u kinu Europa

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić/tportal.hr

Vladimira Spindler profesionalno se bavi fotografijom od 1998. Niz godina bavi se reportažnom i modnom fotografijom za razna tiskana i elektronička izdanja te je kao autorica uključena u mnoge kulturne ili umjetničke projekte. Redovito izlaže na samostalnim ili skupnim izložbama. Autorica je dokumentarnih filmova 'Mama zašto plačeš?' (2017.) i 'Preko ruba' (2016.).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!