mi smo tu

Mladi riječki glumci pokrenuli svoj festival

19.10.2017 u 13:02

Bionic
Reading

Festival Mladi glumci gradu Rijeci – MI SMO TU pokrenuli su studenti diplomskog i preddiplomskog studija Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, a održat će se u razdoblju od 25. do 31. listopada 2017. godine u gradu Rijeci

Mladi glumci gradu Rijeci je manifestacija koja će se održati u razdoblju od 25. listopada do 31. listopada 2017. godine u gradu Rijeci.  Riječ je o festivalu kojeg su uz financijsku potporu Grada Rijeke i Studentskog kulturnog centra (SKC) pokrenuli studenti diplomskog i preddiplomskog studija Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, a uz suradnju s drugim odjelima Akademije. Cilj manifestacije jest upoznavanje javnosti sa kreativnom djelatnošću studija, osvještavanje nadležnih institucija po pitanju potrebe za adekvatnim prostornim rješenjima u svrhu rada i funkcioniranja studija Gluma i mediji, a sve kao dio šire studentske inicijative za pokretanjem Akademskog teatra kao nove multidisciplinarne platforme za izvedbenu i primijenjenu umjetnost u našem gradu.

'Uzimajući u obzir riječku titulu „Europske prijestolnice kulture“ za 2020. godinu, danom manifestacijom želimo doprinijeti i obogatiti kulturni izričaj grada Rijeke te pozvati širu javnost na preispitivanje položaja tek diplomiranih mladih umjetnika i uopće izvedbenih umjetnosti u Rijeci. Na primjeru gotovo gerilskog pokretanja scene Exportdrva želimo revitalizirati ovaj napušteni industrijski prostor i pozvati javnost da zajedno s nama izmašta jedan mogući teatar. Osim Exportdrva, festival „MGGR“ će se odvijati u prostorima Filodrammatice, HKD-a na Sušaku, Dnevnog boravka i Antikvarijata Ex Libris. Kroz sve ove lokacije grad će oživjeti razne predstave diplomskog i preddiplomskog studija glume, izložbe radova studenata primijenjenih umjetnosti, projekcije kratkih filmova studenata glume', najavljuju organizatori.