LIBAR ZA VAJK

Miljenko Jergović dobio novu nagradu Sajma knjige u Istri

14.12.2015 u 10:35

Bionic
Reading

Knjiga "Sarajevo, plan grada" autora Miljenka Jergovića u izdanju Frakture osvojila je nagradu "Libar za vajk" ovogodišnjeg 21. Sajma knjige u Istri, odlučili su tako u nedjelju navečer posjetitelji sajma koji tu knjigu smatraju "da je za vajk, odnosno zauvijek, da je dužna pozornosti i da bi mogla postati klasik".

"Libar za vajk" nova je nagrada Sajma posvećena posjetiteljima i čitateljima. Riječ je o interaktivnoj nagradnoj igri u kojoj su posjetitelji Sajma, na posebnim kuponima, nominirali po jednu knjigu iz 2015. za koju smatraju "da je za vajk, zauvijek, da je dužna pažnje i da bi mogla postati klasik". U izboru je sudjelovalo više od 1200 čitatelja, a drugo mjesto, po njihovom izboru, osvojila je knjiga Jasne Žmak "Moja ti" u izdanju Profila i "Amarcord" Namika Kabila u izdanju kuće Hena com.

Sljedeća četiri mjesta popunila su V.B.Z.-ova izdanja i to "Susjed" Marine Vujčić, "Na osami blizu mora" Zorana Ferića, "Što će biti s nama" Borivoja Radakovića i "Izabrana djela" Milana Rakovca. Osmo mjesto pripalo je "Ireninoj priči" Errija De Luce, deveto mjesto knjizi "Danas kad postajem pionir" Igora Dude, dok listu najboljih knjiga po izboru posjetitelja Sajma završava "Obitelj je dragocjeno blago" Pape Franje.

Tematsko polazište ovogodišnjega 21. sajma knjige u Istri je "Otok-Geto-Azil". Od 3. prosinca do danas u više od stotinu programa sudjelovalo je 146 književnika, glazbenika, prevoditelja, izdavača, urednika, likovnih umjetnika i predavača, dok se pedesetak autora na sajmu predstavilo s novim knjigama.