'MY FACE MUSIC BOOK'

Matej Meštrović na Facebooku bistrio autorski album

11.05.2016 u 14:00

Bionic
Reading

Hrvatski skladatelj i pijanist Matej Meštrović objavio je u digitalnom obliku solo klavirski album 'My Face Music Book' koji je godinama stvarao putem Facebooka

'My Face Music Book' autorski je album klasične glazbe koji je nastajao u interakciji sa slušateljima, Meštrovićevim virtualnim prijateljima na Facebooku.

Meštrović se u eksperiment stvaranja klavirskog albuma putem društvene mreže upustio početkom 2010. Svaki put nakon što bi dobio inspiraciju za određenu glazbenu temu, snimio bi je u studiju na klaviru i podijelio na svom profilu.

'Uz svaki naslov stizali su i komentari mojih virtualnih prijatelja te sam nakon završetka cijelog materijala zahvaljujući tim komentarima izabrao improvizacije koje su im se najviše svidjele', opisuje tijek nastajanja albuma Meštrović koji je i naslov projekta osmislio kao određenu igru riječi upravo slijedom interakcije sa svojim slušateljima na društvenoj mreži – 'My Face Music Book'.

Svestrani se umjetnik sam pobrinuo i za grafičko oblikovanje albuma pridružujući svakoj kompoziciji umjetničku fotografiju Saše Četkovića, a kupci CD-a na poklon dobivaju notno izdanje sa svim improvizacijama osim Bonus Tracka kojim je Meštrović u potpunosti zaokružio ovaj projekt.

Riječ je također o improvizaciji nazvanoj 'U moru šum' nastaloj 1975., kada je imao samo šest godina, a koju je snimila njegova majka, također pijanistica, Sretna Meštrović.

Album možete preslušati na ovoj poveznici