U DVORIŠTU

Marinko Koščec predstavlja roman 'U potrazi za početkom kruga'

28.11.2016 u 10:47

Bionic
Reading

U cafeu U Dvorištu spisatelj i profesor francuske književnosti Marinko Koščec predstavit će u utorak, 29. studenog, s početkom u 20 sati svoj novi roman 'U potrazi za početkom kruga'

'Ovo je tvoj život', tom rečenicom započinje sedmi roman Marinka Koščeca i doista, ono što nam se potom rastvara pred očima jest naš život, ljudi koji nas okružuju, naše doba, naši prostori, navodi se u najavi predstavljanja romana o kojemu će U Dvorištu (Žerjavićeva 7), uz autora Marinka Koščeca, govoriti Zoran Ferić i Ivan Sršen

Mnogoslojna je to priča puna pronicljivih uvida koja pršti duhovitošću i ironijom te kroz prizmu protagonistove svijesti briljantno secira pojedinačno ponašanje i kolektivne bolesti.

'Britka anatomija, crnohumorna kritičnost, erotski zanos, duboka introspektivnost, elegancija izraza, Koščec sve to spaja u eksplozivnu cjelinu u ovom urnebesnom, časomice gorkom i ganutljivom putovanju prema tajanstvenom ishodištu najavljenom na početku', stoji u najavi.

Marinko Koščec rođen je 1967. u Zagrebu. Autor je romana 'Otok pod morem' (1999), 'Netko drugi' (2001, nagrada 'Meša Selimović'), 'Wonderland' (2003, nagrada vbz), 'To malo pijeska na dlanu' (2005), 'Centimetar od sreće' (2008) i 'Četvrti čovjek' (2011).