ODLUKA MINISTRICE

Marina Viculin je nova ravnateljica Klovićevih dvora

vesna kusin i marina viculin

vesna kusin i marina viculin

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Odlukom ministrice kulture Andree Zlatar-Violić, Marina Viculin nova je ravnateljica Klovićevih dvora. Viculin je na mjesto ravnateljice došla nakon što je posljednjih osam godina to bila Vesna Kusin

O novom ravnatelju galerije Klovićevi dvori odlučuje direktno ministrica Andrea Zlatar-Violić. Nakon što je pregledala obje kandidature, boljim je ocijenila program Marine Viculin.

'Program Vesne Kusin standardno koristi već obrađene teme, a svoje prezentacije zasniva na posuđivanju izložaka, što predstavlja zaustavljanje razvoja i procesa otvaranja galerije Klovićevi dvori prema suvremenim kulturnim i umjetničkim fenomenima', stoji u obrazloženju ministrice.

Ministrica je navela i da je program dugogodišnje muzejske savjetnice Marine Viculin bolji jer 'okrećući se fenomenima suvremenosti, Viculin galeriju pozicionira kao socijalno otvorenu instituciju, otvorenu ljudima u struci i posjetiteljima, i umjetnicima'.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, četveročlano Upravno vijeće za Klovićeve dvore , na čelu s Duškom Ljuštinom, pozitivno je ocijenilo rad Vesne Kusin i članovi su bili više naklonjeni njezinom programu.

Sama Vesna Kusin istakla je da je u njezinim mandatima bilo milijun i 300 tisuća posjetitelja te smatra da će zbog programa Marine Viculin galerija postati novi MSU.

Mandat joj počinje 17. travnja, kada će predstaviti plan za četiri sljedeće godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi