GRADSKE ZNAMENITOSTI

Ljepota obnovljene dubrovačke baštine na izložbi 3D fotografija

02.02.2017 u 10:19

Bionic
Reading

Izložba 3D fotografija pod nazivom 'Dubrovačke starine – ljepota obnovljene baštine' otvorena je u srijedu navečer u prostorijama Društva prijatelja dubrovačke starine u Dubrovniku

Kako je tom prigodom istaknuo predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić, riječ je o novom pomaku u radu tog društva i popularizaciji i prezentaciji kulturne baštine.

'Na ovim 3D fotografijama prikazani su spomenici koje obnavljamo ili smo ih obnovili, od ljevaonice ispod Minčete, Sokol-grada u Konavlima, bastiona sv. Margarite, Velike Onofrijeve fontane itd. To je naš jedan mali iskorak, a vjerujem da je mnogima bilo zanimljivo vidjeti ovakav način prezentacije rada Društva prijatelja dubrovačke starine kroz naočale za 3D', rekao je Kapetanić te dodao kako su prikazani radovi vrijedni više od 100 milijuna kuna na spomenicima kulturne baštine.

Društvo prijatelja dubrovačke starine osnovano je 1952. godine i brine se za mnoge spomenike kulture na području bivše Dubrovačke Republike, poput dubrovačkih i stonskih zidina, Sokol-kule u Konavlima itd.