IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Kronologija ZKM-a kroz objektiv Mare Bratoš

18.10.2013 u 09:00

ZKM-ove predstave u objektivu Mare Bratoš

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mara Bratoš

Bionic
Reading

Izložba fotografija Mare Bratoš „Kazališni krupni planovi“ nastalih tijekom zadnjih dviju godina u Zagrebačkom kazalištu mladih otvorit će se u utorak, 22. listopada, u knjižari Profil Mozaik Megastore u Bogovićevoj ulici.

Poznata fotografkinja izložit će 17 fotografija u kojima je zaustavila najljepše i nezaboravne trenutke predstava „Pismo Heineru Mulleru“, „Car neuspjeha“, „Idiot“, „Zatvaranje ljubavi“, „Žuta crta“, „Leda“, „Sada je, zapravo, sve dobro“, „Galeb“, „Tartuffe“, „Bergmanove žene“ i „Europa“. Mara Bratoš, svojim osobitim snimateljskim senzibiletom za glumce i kazalište, za kompoziciju i dinamiku slike, uspjela je prodrijeti u esenciju stvaranja tako krhke i prolazne umjetnosti.

Zato njezine fotografije nisu samo vrijedni fotografski dokumenti Zagrebačkog kazališta mladih, već i umjetnička djela koja progovaraju o nastanku pojedinih predstava, odražavaju njezino poznavanje redateljskih poetika i prenose glumačke ekspresije u širokom spektru raspoloženja i interpretativnih inačica.

Svojim fotografskim talentom Mara Bratoš upravo je u Zagrebačkom kazalištu mladih ostvarila respektabilan opus koji ne bi bio moguć da se između ovog teatra i fotografkinje nije dogodila sinergija. Mara Bratoš je autentična fotografska pratiteljica svake predstave Zagrebačkog kazališta mladih koja za sve nas čuva teatarske uspomene kako ne bi zauvijek iščeznule.