KREATIVNI MUZEJ A/C/T/S

Konferencija o inovativnim intermedijalnim praksama u kulturi

  • Autor: V. I.
  • Zadnja izmjena 22.02.2017 14:24
  • Objavljeno 22.02.2017 u 14:24
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Kreativni muzej

Projekt Kreativni muzej i Radiona.org organiziraju Međunarodnu konferenciju Kreativni muzej A/C/T/S, namijenjenu muzejskim djelatnicima, kustosima, djelatnicima u kulturi, producentima, edukatorima, inovatorima, kao i svoj zainteresiranoj javnosti. Konferencija će se održati u četvrtak, 2. ožujka, u prostoru Tehničkog muzeja 'Nikola Tesla'

Na konferenciji će se predstaviti inovativne intermedijalne prakse u kombinaciji s muzejskim i kulturnim sektorom, a u odnosu na angažman i razvoj publike, neformalno obrazovanje koje uključuje međunarodni porast DIY (do-it-yourself) i maker/hacker kulture, kao i na interdisciplinarne i uključive pristupe muzejima, galerijama, kulturnim centrima, organizacijama, javnim ustanovama, poduzetništvu, zajedničkim ulaganjima i slično.

Naziv A/C/T/S sadržava riječi umjetnost / kultura / tehnologija / znanost, a u engleskom jeziku termin također znači djelovati, reagirati, ići naprijed, eksploatirati, preuzeti inicijativu, manevriranje, trud i postignuće.

U skolpu konferencije publici će biti predstavljena i izložba 'Interaktivni melting pot', koja će biti razasuta po cijelom Tehničkom muzeju tijekom konferencije kako bi predstavila sudionicima konferencije izabrana djela koja su se stvarala u Radioninom laboratoriju u posljednjih pet godina. Radovi uključuju umjetnička djela rezidencijalnih programa, a izlošci će biti s područja robotike, zvučne umjetnosti, device arta i interaktivnog dizajna.

Ulaz na konferenciju je besplatan, a prijavnice i raspored događanja pogledajte ovdje.

PRVI KVADRAT IZDVAJA

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi