13. listopada

Koncertna atrakcija Podočnjaci ovog petka ima prvi solo nastup u Rijeci

10.10.2023 u 10:48

Bionic
Reading

Podočnjaci, koncertna atrakcija iz Kutine koja je u protekle tri godine stekla status miljenika alternativne domaće scene, ovog će petka, 13. listopada, po prvi put samostalno nastupiti u Rijeci

'Solo koncert u Rijeci se još nije dogodio, ovo nam je prvi put i zato spremamo izvesti sve naše pjesme. Od tužnih do veselih od tvrdih do mekih - očekujte sve', poručuju beachboy19, Sinista Ruky i producent Nix K.

Podočnjaci su mladi bend iz Kutine, djeluju tek tri godine i dosad su postali jedno od interesantnijih glazbenih imena nove generacije. Iza sebe imaju rasprodanu zagrebačku Tvornicu kulture, nominaciju za nagradu Rock&Off, a pažnju šire publike zaplijenili su singlovima 'Šiške' i 'Papuče' te hvaljenim debitantskim albumom 'Ispod očiju', koji je u vrlo kratkom roku stekao status favorita među njihovom publikom.

Sredinom svibnja ove godine u zagrebačkom Vintage Industrial Baru održali su najintimniji koncert dosad, a zatim je uslijedio i niz festivalskih nastupa diljem regije - svoju koncertnu energiju tako su predstavili na pozornicama ovogodišnjih izdanja Sea Star Festivala, Drita iz Osijeka, EXIT Festivala i Ferragosto Jama.

Izvor: Društvene mreže

Ovom prigodom, pred riječku publiku stižu i s novim pjesmama - u ovoj su godini objavili tri nova autorska singla, od kojih je posljednji 'Zalazak', pjesmu kojom odaju počast ljetnim mjesecima, a kako otkrivaju - uskoro možemo očekivati i njihov novi studijski album.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji po cijeni od 9 eura, online na platformi Core Event i fizičke u riječkom Garica Shopu. Na dan koncerta iznosit će 12 eura. Organizator je yem, koji kaže: 'Novu sezonu gigova u Pogonu Kulture startamo sa Podočnjacima'.