CAMP FESTIVAL

Koncerti sa svjetlosnim instalacijama

10.06.2011 u 13:38

Bionic
Reading

U zagrebačkom Pogonu Jedinstvo (Trnjanski nasip bb) u tijeku je osmo izdanje interaktivno-istraživačkog laboratorija festivala CAMP (Creative Arts and Music Project) koji ove godine, nakon Njemačke i Portugala, u Zagrebu okuplja niz međunarodno priznatih umjetnika koji se bave glazbom i zvukom, videom, instalacijama, svjetlom i novim medijima

Festival CAMP osnovali su 1999. prof. Fried Dähn (koji je ranije surađivao s legendarnim Frankom Zappom) i Thomas Maos. Prvi je dio festivala protekao u znaku slobodne razmjene ideja i kreativne suradnje. Tijekom radionica i predavanja, umjetnici su improvizirali, diskutirali i eksperimentirali s novim pristupima glazbi i različitim vizualnim efektima. Festivalski finale odigrat će se tijekom vikenda i publici će donijeti priliku za uživanje u rezultatima tih radionica. Tako će glazboljupci 11. i 12. lipnja od 21 sat u Pogonu Jedinstvo moći pratiti koncerte progresivne i elektroničke glazbe praćene svjetlosnim audio-vizualnim instalacijama i projekcijama. A nakon izvedbi pravac na afterparty, jer festival se poslije ponoći nastavlja u Močvari.

Na festivalu sudjeluju Antun Božičević, Friedemann 'Fried' Dähn, Axel Hanfreich, Max Hattler, Ana Hušman, Damir Bartol Indoš, Jörg Kallinich, Mark Lorenz Kysela, Ivan Marušić Klif, Thomas Maos, Martina Mezak, Philipp Rahlenbeck, Davor Sanvincenti i Kurt Laurenz Theinert. Ove se godine festival održava u sklopu programa Galerije Močvara i u suradnji udruga CAMP e.V. Kirchentellinsfurt, KONTEJNER- biro suvremene umjetničke prakse i Udruženja za razvoj kulture URK.