REDATELJICA OTKRIVA:

'Koka i prijatelje u novom će nastavku glumiti neki novi klinci'

22.10.2015 u 16:38

Bionic
Reading

Četvrti film o Koku, junaku romana Ivana Kušana, jedan je od pet dugometražnih igranih filmova koji su između 30 prijavljenih projekata dobili sredstva Hrvatskog audiovizualnog centra za poticanje proizvodnje audiovizualnih djela. Producent filma, zagrebačka Kinorama, režiju filma 'Uzbuna na Zelenom Vrhu' povjerila je mladoj Čejen Černić koja nam je otkrila kako se osjeća prije početka snimanja svog prvog dugometražnog igranog filma

Iako joj je ovo prvi dugometražni igrani film, Černić ima iskustva s režijom kratkih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova, a kao asistentica režije radila je na televizijskim serijama i brojnim dugometražnim filmovima, između ostalih, i na tri prethodna filma o Koku.

Baš kao i prethodnici 'Koko i duhovi' (2011.), 'Zagonetni dječak' (2013.) i 'Ljubav ili smrt' 2014.), čiji su redatelji Daniel Kušan i Dražen Žarković, i 'Uzbuna na Zelenom Vrhu' nastaje u produkciji Kinorame, u filmskim krugovima poznate po tome da uvijek sastavlja izvrsne filmske ekipe.

Černić kaže da će tako biti i s novim filmom o Koku, a osim što joj zadovoljstvo predstavlja raditi sa suradnicima koji su stručnjaci u svome području, jednako joj je važno to što su i super ljudi.

'Budući da sam freelancer i živim od toga što radim kao asistentica režije, zadnjih nekoliko godina često surađujem s Kinoramom, s producenticom Ankicom Jurić Tilić i pomoćnikom režije Draganom Jurićem. Kroz te smo suradnje razvili potpuno povjerenje, što je od neprocjenjive važnosti za svakog redatelja - da se osjeća sigurno u najužem krugu suradnika', kaže Černić i otkriva nam da je filmska ekipa trenutačno u fazi slavlja zbog rezultata natječaja, ali da se već idućeg tjedna bacaju na posao.

Za početak, plan je sa scenaristicom Hanom Jušić napraviti još neka poboljšanja u scenariju.

Za one koji nisu pažljivo čitali lektiru petog razreda, ili je se ne sjećaju, radnja 'Uzbune na Zelenom Vrhu' je smještena u malo, idilično mjesto Zeleni Vrh, a junaci ove detektivske priče su Koko i njegovi prijatelji. Djeci, koja bezbrižno provode ljetne praznike igrajući se na obali jezera, bajkovitu seosku idilu naruše neobični događaji koji uznemire sve seljane; kradljivci pod okriljem noći pljačkaju kuću za kućom, odnoseći sve vrijedno što im dođe pod ruke. Kada otruju Kokovog i Maričnog psa, a policija se ogluši na prijave odraslih, djeca odluče uzeti stvar u svoje ruke i razotkriti lopove. Korak po korak, otkriju da su im pljačkaši puno bliže no što su se nadali...

Radnja ove detektivske avanture Koka i njegove družine smještena je u vrijeme prije radnje romana 'Koko i duhovi', a upravo se u toj činjenici krije najveće iznenađenje filma.

Koko i duhovi

Kako je tportalu otkrila Černić, nakon tri filmska nastavka Antonio Parač neće više biti u ulozi Koka i čim dotjeraju scenarij filmska ekipa se baca u potragu za cijelom novom dječjom glumačkom postavom.

Nakon toga preostaje im još pronaći lokacije koje će vjerno dočarati atmosferu Zelenog vrha, naselja smještenog na obalama jezera u blizini šume, i snimanje može početi.

A kako će neki novi klinci snaći u ulozi Koka i njegove družine, doznat ćemo u veljači 2017. kada bi se film trebao naći u kinima.