FESTIVAL HRVATSKE U FRANCUSKOJ

Književna večer sa Sibilom Petlevski

15.10.2012 u 15:08

Bionic
Reading

U PEN Klubu Francuska 17. listopada u sklopu festivala Croatie, la voici održat će se književna večer sa Sibilom Petlevski na kojoj će autorica čitati izbor iz svog opusa

Sibila Petlevski je spisateljica, pjesnikinja, dramatičarka, izvedbena umjetnica, znanstvenica, sveučilišna profesorica, urednica i prevoditeljica rođena u Zagrebu. Doktorirala je filološke znanosti te je redovita profesorica na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Petlevski se nalazi u mnogim antologijama te je prevođena na engleski, francuski, njemački, talijanski, ruski i japanski. Za svoj roman 'Vrijeme laži' nagrađena je književnom nagradom roman&tportal.hr 2010. godine.

Isto tako je osnivateljica i direktorica festivala Književnost uživo koji svakog studenog organizira susrete i razmjene s književnim radnicima na domaćoj i međunarodnoj razini.

Večer je organizirala Akademija Mallarmé, francuska književna akademija osnovana 1937. koja od 1976. dodjeljuje i prestižni Prix Mallarmé, a čiji su osnivači između ostalih Paul Valéry i André Gide. Sibila Petlevski također je članica Akademije Mallarmé.