UZ IZDANJU BELETRE

Knjiga u kojoj će žene (a i muškarci) uživati: Prvijenac Nataše Turkalj 'Moja savršena nevolja'

19.03.2022 u 20:46

Bionic
Reading

Kada se malo odmakne od vječnih klasika i novih književnih hitova mogu se naći posebne i vrijedne knjige. Jedna od njih je svakako nedavno objavljen roman ljubavne tematike s erotskim i kriminalističkim elementima, autorice Nataše Turkalj

Ponekad bi se moglo pomisliti - zar je moguće ispričati sasvim novu ljubavnu priču, nakon silnih filmskih ostvarenja, serija i štiva. No ljubav je za svakog drugačija – ponovno i iznova pa će roman proizašao iz pera Nataša Turkalj svakog razuvjeriti u tome.

'Moja savršena nevolja' za autoricu je ispunjenje mladenačkih spisateljskih snova. Napisala ga je po uzoru na ljubavne romane kakve i sama uživa čitati, ali smjestila ga je u Hrvatsku.

Kratak sadržaj:

Lorena je obična i jednostavna djevojka, a takav život i vodi. Nakon završenog magisterija ekonomije radi kod roditelja u holdingu na mjestu direktorice marketinga. Naglom odlukom roditelja postaje predsjednica holdinga te vodi osim marketinške agencije, uljaru i tiskaru uz pomoć bliskih rođaka. Kroz posao upoznaje Ivana koji je iznimno šarmantan, bogat i sposoban. Ostavlja Lorenu bez daha, ali ona Ivana vidi kao nevolju i smatra da se ne bih trebala upuštati u bilo kakav odnos sa njim. Ivan sve čini kako bi zadobio Loreninu pažnju i osvojio je, te naposljetku mu to i uspijeva. Njihova veza započinje vrlo strastveno te su očarani jedan sa drugim. Ivan se pokazuje kao muškarac koji joj je velika podrška s obzirom na zloćudnu bolest koju joj otac proživljava i na taj način Ivan još više osvaja Lorenu. Njihov visok društveni status ujedno nosi i onaj negativni populistički dio, te postaju glavna tema tabloida, a mnogi oko njih žele njihovu pažnju pridobiti za sebe. S obzirom na Ivanov divlji duh, prošlost ga pronalazi i počinje osim njega uznemiravati i Lorenu koja je vrlo osjetljiva kada je u pitanju povjerenje između muškarca i žene. Status Splitskog najpoželjnijeg neženje i lomitelja ženskih srca nikako mu ne ide u prilog u Loreninoj slici budućnosti. Ona svoju budućnost vidi potpuno drugačije od slike koju veže za Ivana i izbjegava ga na sve moguće načine ne bi li uspjela biti bez njega i okrenuti život u neki drugi smjer. Duhovi prošlosti se počinju javljati, a Ivan nije sve rekao…

O autorici Nataši Turkalj:

Nataša Turkalj rođena je u Zagrebu, 9. veljače 1978. Godine. Majka dvoje djece i  supruga. Studirala ekonomiju na veleučilištu u Zaprešiću te stekla zvanje stručni specijalist komunikacijskom menadžmenta. Većinu svog života radi u privatnom poduzeću, a oduvijek sanja napisati ljubavni roman. Sklonost prema čitanju i prema pisanju pokazuje od ranog djetinjstva, ali snove ostvaruje tek kao ostvarena žena i majka. Nadahnuće za ljubavne romane pronalazi u vlastitim promišljanjima idealne ljubavi, ljudima oko sebe te događajima iz prošlosti o kojima je čitala. Likovi i događaji u romanu su izmišljeni te jedini stvarni lik romana je pas Biggy koji je ljubimac u stvarnom životu autorice.

Ljubav kao riječ, kao osjećaj kojemu ne možemo pobjeći, sakriti mu se, jedina je misao vodilja ovog romana.