silk road festival

Kineski glazbeni inovator u Puli će svirati frulu staru više od 2000 godina

10.08.2017 u 15:41

Bionic
Reading

Svjetski poznati mongolski Haya band, virtuoz na klaviru 'zlatnih prstiju' Muye Wu i najpoznatiji kineski glazbeni inovator Zhihui Li sa svojim bogatim glazbenim opusom nastupit će na Silk Road Festivalu koji će se 11.kolovoza, održati u pulskoj Areni. Uz renomirane kineske glazbenike nastupit će i domaća violončelistica Ana Rucner

New age glazbenik Zhihui Li na Silk Road Festival dolazi u pratnji svojih glazbenika koji će inovatorski spojiti nespojivo, koristeći moć bubnjeva, perkusija, basa, gitare, violine, kineske citre, puhačkih instrumenata i osebujne vokalne izvedbe.

'Nije važno što dolazim na relativno malo tržište, važno je da ćemo sutra komunicirati srcima te se nadam da će publika doista uživati', rekao je Zhihui Li te dodao kako će posjetitelji imati priliku doživjeti svirku na više od 2000 godina staroj bambus flauti te drugim vrlo starim instrumentima.

Muye Wu poznat je kao pijanist zlatnih prstiju, a u Areni će nastupiti s Anom Rucner, koja je najavila da će svirati klasični komad te 'Odu radosti'.

Haya band je jedan od najpoznatijih i često nagrađivanih bendova koji spaja tradicionalnu mongolsku kulturu s crossover i svjetskom glazbom.

Pokrovitelj festivala je CSEBA – Kinesko jugoistočno europska poslovna asocijacija, a organizator tvrtka Meritum komunikacije i Hrvatsko-kineski kulturni centar.