RIJETKA IZVEDBA U HRVATSKOJ

Kazalište Trešnja predstavilo dramsku predstavu za djecu 'Orašar'

13.11.2018 u 17:23

Bionic
Reading

Zagrebačko Kazalište Trešnja predstavilo je u utorak novu dramsku predstavu za djecu 'Orašar', redatelja Paola Tišljarića i dramaturginje Lade Kaštelan, napravljenu na prema bajci 'Orašar i mišji kralj' njemačkog pisca Ernsta Theodora Amadeusa Hoffmanna

Radi se o jednoj od rijetkih dramskih izvedbi 'Orašara' u Hrvatskoj, a premijera je najavljena za 30. studenoga.

Ravnateljica kazališta Višnja Babić istaknula je kako su se za Orašara opredijelili jer nisu bili sigurni koliko su djeca upoznata s originalnom bajkom. Hoffmanov 'Orašar i mišji kralj' poslužio je kao inspiracija za poznati balet, ali je dramsko prikazivanje djela rijetkost, dodala je.

Ulogu Orašara tumači Marin Klišmarić, djevojčicu Marie igra Dubravka Lelas, njezina brata Fritza Matija Čigir, a kuma Drossija koji je djeci prema bajci poklonio orašara za Božić, glumi Silvio Mumelaš.

Scenografkinja je Irena Kraljić, kostimografkinja Tea Bašić Erceg, oblikovanje rasvjete potpisuje Vesna Kolarec, zvuka Hrvoje Petek, a video projekcija Ivan Lušičić.

Partner produkcije predstave je Lidl, a suradnja ima i humanitaran karakter. Marina Dijaković, voditeljica Lidlovog Sektora korporativnih komunikacija, najavila je kreativne radionice u Kazalištu Trešnja. U sklopu njih će se djeca iz Dječjeg doma Svete Terezije od malog Isusa igrati s drvenim, didaktičkim igračkama na temu Orašara.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od četiri godine i prikazivat će se tijekom prosinca i siječnja, a s obzirom na to da su za postojeće izvedbe ulaznice rasprodane, najavljeno je uskoro otvaranje novih termina.

  • +8
Najavljena predstava Orašar u kazalištu Trešnja Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell