KNJIŽEVNOST

KaLibar BestiVal sredinom rujna u Zadru

05.09.2016 u 13:58

Bionic
Reading

U Zadru se od 15. do 17. rujna održava četvrti KaLibar BestiVal, međunarodni festival književnosti i umjetnosti koji u staru gradsku jezgru, u organizaciji zadarske udruge ZaPis, donosi nova i zanimljiva imena lokalne i regionalne književne scene. Festival se održava na Poljani Branka Stojakovića, uz Kazalište lutaka Zadar

U nizu autora Zadranima će se predstaviti, mlade autorice i autori svojim debitantskim knjigama: Natalija Miletić, Katja Grcić, Ružica Aščić i Alen Brlek.
U suradnji s Vox Feminae realizirano je gostovanje pjesnikinje Irene Delonge Nešić i nagrađivane novinarke Barbare Matejčić koja će svoju knjigu 'Kako ste?' prezentirati uz panel-diskusiju sa sudjelovanjem Krešimira Krole i Ivice Neveščanina.

Međunarodnu dimenziju festivala osiguravaju Nenad Veličković iz Bosne i Hercegovine koji će održati predavanje i predstavljanje svojih istraživanja o školstvu te pjesnik i aktivist Bojan Marjanović iz Srbije. Festival će publici predstaviti i nove knjige zadarskih autora Frane Herende i Stanislave Nikolić Aras.

Na festivalu će biti postavljena i izložba Gabrijele Jonjić, mlade autorice knjige Zabrane u Hrvatskoj iz Splitskog centra za autizam, a književni program će popratiti koncerti zadarskih skupina Semafor i sat te Paperblast.

Posljednji dan festivala s gostima će se družiti klasik hrvatske književne i umjetničke scene Pero Kvesić, uz projekciju svog nagrađivanog filma.

Posebnost je festivala i dodjela prve nagrade za književnost na internetu Post scriptum.