ZA NOĆ VJEŠTICA

Kakvo iznenađenje očekuje ljubitelje Harryja Pottera?

24.10.2014 u 19:29

Bionic
Reading

Spisateljica JK Rowling na svojim će internetskim stranicama Pottermore.com 31. listopada objaviti specijalnu priču o Harryju Potteru kao iznenađenje i poklon svojim obožavateljima za Noć vještica, prenosi u petak britanski Independent

Sadržaj pripovijetke fokusirat će se na okrutnu profesoricu Hogwartsa Dolores Umbridge, vješticu koja se prvi put u sagi o mladom čarobnjaku pojavila u knjizi 'Harry Potter i red Phoenixa'. U istoimenom filmu utjelovila ju je glumica Imelda Staunton.

'Profesorica Umbridge je uz lorda Voldemorta jedan od najmalicioznijih likova u sagi u Potteru', stoji na internetskoj stranici Pottermore.com na kojoj je objavljeno i nekoliko kratkih podataka o priči.

Fanovima je obećana 'zanimljiva pripovjetka o životu profesorice Umbridge uz mnoge nove pojedinosti'. Pripovjetka će biti objavljena u petak 31. listopada, dan prije Noći vještica.

Rowling je u srpnju na Pottermore.comu objavila priču o 33-godišnjem Potteru koji se ponovno sastaje s Ronom Weasleyem, Hermionom Grainger, Lunom Lovergood i Nevilleom Longbottom na finalu Svjetskog kupa Quidditch.

Interes obožavatelja bio je toliki da se internetska stranica srušila čim je priča objavljena.