'PUNO VIKE NIZAŠTO'

Kako je iz tuluma filmaša nastao film po Shakespeareu

08.03.2013 u 14:20

Bionic
Reading

Redatelj Joss Whedon proslavio je završetak snimanja Marvelova blockbustera 'Osvetnici' time što je okupio probranu ekipu prijatelja i suradnika na svoje imanje te napravio adaptaciju komedije Williama Shakespearea 'Puno vike nizašto'

Film je sniman tijekom listopada 2011. i završen je u rekordnih 12 dana, a u njemu možemo vidjeti Whedonove česte suradnike, još od serijala 'Buffy, ubojica vampira' i 'Firefly': Amy Acker, Clarka Gregga, Nathana Filliona, Alexisa Denisofa, Frana Kranza i Reeda Diamonda. Oni su uprizorili modernu verziju komedije velikog barda koristeći originalne dijaloge iz drame.

'Snimanje je počelo iz čiste zabave, bez planova. Whedon voli okupljati ljude i na zabavama organizirati čitanja Shakespeareovih djela. On i njegova supruga neprekidno rade tulume. Meni bi bilo nelagodno snimati u mojoj kući, ali njima je to bila jako privlačna ideja. Nismo mislili da će naše druženje prerasti u film', kazao je jedan od glumaca, Fran Kranz.

Film je ipak realiziran i imao je premijeru na međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a Lionsgate ga je otkupio za kino distribuciju koja kreće 7. lipnja.