IZLOŽBA

Jedan dan u fotografijama Saše Ćetkovića

04.09.2015 u 11:24

Izložba Saše Ćetkovića

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Saša Ćetković

Bionic
Reading

Htio sam ovdje kroz fotografiju prikazati ljepotu jednog dana, koji počinje u rano svitanje i završava mjesečinom, zapisao je uz serijal fotografija 'jedan dan' Saša Ćetković čija se izložba otvara u Rovinju u galeriji Batana 5. rujna. Neke od fotografija koje će biti izložene u donosimo u našoj galeriji uoči otvorenja rovinjske izložbe

'U kojem trenutku započinje priča o novome danu? Usred noći, ili s pojavom jutra, u ranu zoru? Dal´ nakon što u ponoć utihne posljednji otkucaj sata tad još snenu danu pozdrav pošalje Mjesec, ili u svitanje, kad nebom se razlije svjetlost, razbuđenu danu široko se nasmiješi Sunce? Kad je Saša Ćetković rekao kako je svojom serijom art fotografija pod tematskim nazivom "Jedan dan" htio prikazati ljepotu dana koji započinje svitanjem, a završava mjesečinom, bilo je jasno da se ova njegova priča o danu može promatrati iz dvostrukog rakursa: prvo iz onoga iz kojeg se iščitava prirodan dnevni život jednoga dana, ali isto tako i iz onoga iz kojeg se iščitava njegova kozmička dnevno-noćna cikličnost', stoji u predgovoru Ćetkovićeve izložbe koji je napisala Višnja Slavica Gabout.

Saša Ćetković dugogodišnji je fotograf koji je radio za medije, HNK u Zagrebu te fotografirao za Turističku zajednicu, kataloge, naslovnice knjiga.