ZA AFIRMACIJU ŽENSKIH PRAVA

Jasna Kovačević proglašena Zagrepčankom godine

08.04.2019 u 13:33

Bionic
Reading

Viša knjižničarka i voditeljica Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića u Zagrebu Jasna Kovačević dobitnica je ovogodišnje Nagrade Zagrepčanka godine koju dodjeljuje Grad Zagreb, javlja Hrvatsko društvo pisaca (HDP)

Jasna Kovačević na mjesto ravnateljice u Knjižnicu i čitaonicu Bogdana Ogrizovića došla je 1998. i od tada je pretvorila u vodeći centar za knjigu u Zagrebu, a i šire, navode iz HDP-a koji s Kovačević surađuje u brojnim književnim programima, kao što su književne tribine, obljetnice i skupovi, predstavljanja knjiga i časopisa, međunarodne razmjene pisaca i međunarodni pjesnički festival Stih u regiji.

'Svojom predanošću, ljubavi za posao, bez predumišljaja i kalkulacije, što su autori svakako prepoznali, Jasna Kovačević uvelike je pridonijela afirmaciji žena u društvu i u javnosti, afirmaciji ženskih i ljudskih prava i ravnopravnosti spolova (jer upravo se u području kulture i kroz kulturu ti ciljevi rafinirano postižu) te postigla prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena u Gradu Zagrebu', navodi HDP.

Kovačević je, dodaju, za Nagradu Zagrepčanka godine Grada Zagreba odabrana među 15 finalistica, a priznanje će joj biti dodijeljeno na Dan Grada Zagreba 31. svibnja u Gradskoj skupštini.