NASTAVLJA SE...

J. K. Rowling ne odustaje od Pottera

09.04.2010 u 12:11

Bionic
Reading

Premda je još nedavno obznanila da su pustolovine čarobnjaka Harryja Pottera zauvijek završene, spisateljica J. K. Rowling odustala je od svoje odluke i najavila da se priča ipak nastavlja

Unatoč brojci od čak sedam izdanih romana, J. K. Rowling ne odustaje. Suprotno nedavnoj izjavi da je zauvijek završila s čarobnjačkim pustolovinama, spisateljica je američkim medijima najavila da će u narednih deset godina vjerojatno objaviti još jedno, ovoga puta zaista posljednje djelo.

I dok je vijest razveselila mlađe čitatelje koji se od čarobnjačkih pustolovina odmaraju uz sumrakomaniju i knjige Stephenie Meyer, mnogi su je dočekali s neodobravanjem i kritikama. Na MTV-jevom blogu posvećenom filmu novinari su spisateljici uputili nekoliko ironičnih savjeta u kojem smjeru da povede svoje 'posljednje' djelo, jer je temu već dobrano prožvakala. Jedan od prijedloga za naslov djela glasi 'Potter, Harry Potter', inspiriran sagom o najpoznatijem tajnom agentu Jamesu Bondu, a predlažu i 'Potter babies', roman koji bi pratio čarobnjačke pustolovine Potterovih potomaka.

U posljednjoj knjizi 'Harry Potter i Darovi smrti' objavljenoj 2007. došlo je do dugo očekivane posljednje bitke između Harryja Pottera i njegovih saveznika te Lorda Voldemorta. Što je J. K. Rowling zamislila za budućnost, tek ćemo vidjeti.