OKRUTNO UBOJSTVO

J. K. Rowling napisala novi krimić

18.02.2014 u 16:34

Bionic
Reading

Prošle godine autorica slavnog serijala o Harryju Potteru objavila je triler 'The Cuckoo's Calling', pod pseudonimom Robert Galbraith, a čini se da to nije bio njen jedini izlet u taj književni žanr. U lipnju izlazi njena nova knjiga 'The Silkworm'

Iz autoričine izdavačke kuće potvrdili su da je sljedeći Galbraithov roman pod nazivom 'The Silkworm' spreman za objavu i da će se u knjižarama pojaviti 19. lipnja ove godine.

U knjizi ponovno susrećemo privatnog istražitelja Cormorana Strika i njegovu asistenticu Robia Ellacott, koji će se ovaj put pozabaviti slučajem smrti pisca Owena Quina

'Kad književnik nestane, njegova supruga angažira Cormorana Strikea. Na početku je uvjerena da je njen muž odlutao na nekoliko dana i želi da ga istražitelj vrati kući. No tijekom istrage Strike dolazi do saznanja da je piščev nestanak puno većih razmjera nego što supruga naslućuje.

Quin je upravo dovršio rukopis u kojem ocrnjuje gotovo sve koje poznaje. Kad bi knjiga bila objavljena uništila bi mnoge živote, što znači da su postojali brojni kandidati koji bi namjerno ušutkali pisca. Kad ga pronađu mrtvog, počinje utrka s vremenom u kojoj moraju proniknuti u motivaciju okrutnog ubojice kakvog dotad nisu sreli', stoji u najavi romana.

Iako se Rowling nadala da će u miru anonimnosti pisati krimiće, njezin identitet ipak je otkriven putem Twittera prošle godine.