'PLEHIN PUT BB' U ZAGREBU

Izložba Nataše Ljubetić u galeriji Filakovac

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 27.02.2010 15:27
  • Objavljeno 27.02.2010 u 15:27
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

'Plehin put bb' naziv je ciklusa slika splitske akademske slikarice Nataše Ljubetić, čije će radove zagrebačka publika imati priliku vidjeti od ponedjeljka, kada je otvaranje izložbe u 19 sati, pa sve do 17. ožujka u galeriji Vladimir Filakovac, na adresi Dubrava 51a

Na svojoj četvrtoj samostalnoj izložbi autorica će predstaviti deset radova nastalih kombiniranom tehnikom, koji su dokumentarna rekonstrukcija fragmenata jednog dijela njezina života, jer Plehin put bb je adresa kuće njezina djeda i bake u Sutivanu na Braču.

Otok sam po sebi pobuđuje predodžbu utočišta zgusnute, gotovo sakralne vrijednosti. U ovom slučaju taj svijet u malom, otočna čarolija i utočište su nestali, sačuvavši se tek u tragovima unutar nečega što, u odnosu na ono prije, poprima božansku estetiku profita.

Sačuvali su se rijetki predmeti iz svakodnevnog života; metalni kuhinjski lončići, zidna svjetiljka, podne pločice prekrivene laminatom i brojni gobleni nekim su čudom preživjeli na zidovima novokomponiranih soba u nekadašnjoj obiteljskoj kući. Većina ih se, međutim, baš kao i nekadašnji izgled interijera, sačuvala tek na fotografijama koje su Nataši poslužile kao polazište za taj ciklus.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi