'BRDO' NAJČITANIJE U ISTRI

Ivica Prtenjača dobitnik nagrade BOOKtiga

13.04.2016 u 14:09

Bionic
Reading

Ivica Prtenjača dobitnik je ovogodišnje Nagrade BOOKtiga, posebnog priznanja koje se, pod pokroviteljstvom Istarske županije, od 2010. godine dodjeljuje najčitanijem živućem domaćem autoru u svim istarskim narodnim knjižnicama

Prtenjača je nagradu zaslužio temeljem uspjeha romana 'Brdo', dobitnika nagrade V.B.Z.- a i TISAKmedije za najbolji roman 2014. godine.

Svečana dodjela Nagrade upriličit će se tijekom obilježavanja Noći knjige u Gradskoj knjižnici Poreč, u petak 22. travnja, u 19 sati, kada će ovogodišnjem laureatu biti uručeno priznanje – primjerak njegovog romana koji je mjesec dana 'putovao' po knjižnicama Istre da bi čitatelji u njega mogli upisivati svoje dojmove.

Organizatori procjenjuju, priopćilo je Hrvatsko društvo pisaca, da je više od 27 tisuća korisnika istarskih gradskih knjižnica Pule, Rovinja, Novigrada, Umaga, Buja, Labina, Pazina i Buzeta imalo priliku upisati svoje poruke autoru u navedeni primjerak, a oni koji to još uvijek žele, mogu to učiniti u porečkoj knjižnici sve do njegova svečanog uručenja.