od 12. do 17. studenog

INTERLIBER, 42. međunarodni sajam knjiga

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Zagrebački velesajam i ove godine u studenom postaje IN mjesto u gradu. Najomiljeniji sajam za sve generacije INTERLIBER održat će se na radost svih knjigoljubaca od 12.-17. studenog

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare.

Više od 330 izlagača popunit će knjigama najrazličitijih žanrova tri paviljona Zagrebačkog velesajma. Bogatu knjišku ponudu nadopunit će uvijek zanimljivi i raznovrsni sadržaji za sve uzraste, od predstavljanja novih knjiga, druženja i razgovora s književnicima, susreta nakladnika, knjižara i knjižničara, do književnih čitaonica i radionica, okruglih stolova, kvizova, dodjela književnih nagrada, aukcije starih i rijetkih knjiga...

Brojni naslovi svjetski poznatih bestselera i književne spisateljske zvijezde samo su „mali komadić raja“ koji se nudi na najboljem književnom sajmu u okruženju, a rado ga posjećuju i svoj interes i zadovoljstvo na njemu pronalaze jednako i djeca i poslovni ljudi i umirovljenici.

Premium program će ugostiti poznate pisce, a uređuju ga eminentni urednici hrvatske književne scene. Novost Premium projekta je – Interliber slušaonica audio knjiga. Izložbeni prostor Ruske Federacije, koja se na Interliberu predstavlja i ove godine, hrvatskoj će publici ponuditi široku paletu moderne ruske književnosti – od poezije do povijesnih djela i prijevoda, a pripremaju i zanimljive promocije i predavanja.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Interliber je i ove godine uključen u Knjigodar, akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, u kojoj se putem natječaja svake godine popunjava knjižni fond odabrane školske knjižnice, s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za izgradnju društva znanja.

Velesajamska knjiška riznica zlata mjesto je susreta zaljubljenika u pisanu riječ. Ljubav prema knjizi podrazumijeva i potrebu za širenjem vidika. Izdvojena tema ovogodišnjeg Interlibera je ZNANJE I UČENJE, čemu su posvećeni dani petak i subota (15. i 16.11.).

U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma održavat će se Sajam hrvatskog obrazovanja, Sajam svjetskog obrazovanja i konferencija „Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska“, a predstavit će se više od 50 izlagača iz Hrvatske i svijeta. Na najvećem i najvažnijem sajmu knjiga u Hrvatskoj i mali i veliki, i školarci i poslovni ljudi, koji žele nastaviti svoje obrazovanje ili usavršiti svoje vještine, mogu pronaći najbolje programe obrazovanja, od osnovnih i srednjih škola, studiranja i jezičnih tečajeva, pomoći u učenju, do poslovnih edukacija, treninga, savjetovanja, stručnog usavršavanja i sl.   

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba.

Više o sajmu možete pronaći na web stranici Zagrebačkog velesajma ili na službenoj facebook stranici na kojima se redovno ažuriraju sve novosti vezane uz Interliber.

Ulaz na Interliber je besplatan.

„Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet.“– Nelson Mandela

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!