nova kolekcija namještaja

Iako je ljubitelj plastike, Rashid je zbog Hrvatske odabrao drvo

07.06.2017 u 12:22

Bionic
Reading

Legendarni njujorški dizajner Karim Rashid udružio se s hrvatskom tvrtkom ERA i ponudio kolekciju namještaja koju se pod imenom 'Dizajn svima' može razgledati u zagrebačkoj Mimari do 11. lipnja

Vodeći svjetski protagonist na polju produkt dizajna, interijera, mode, namještaja, rasvjete i umjetnosti, Karim Rashid, iza kojega je preko 3000 dizajnerskih rješenja, surađivao je dosad s impresivnim brojem klijenata, od Gorenja do Prade. S hrvatskom se ERA-om, specijaliziranom za namještaj, povezao prije nešto manje od godinu dana. Rezultat je interaktivna kolekcija sofa, stolova za blagovaonicu te fotelje, stolice, komode i ormari, za koje kreatori tvrde da čine život boljim – estetski, iskustveno, poetski, emotivno.

  • +5
Izložba namještaja Karima Rashida Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Dizajn je umjetnost, uporabna umjetnost koju ističemo i živimo. Zato je ova veza nas koji smo naizgled možda nespojivi itekako razumljiva', poručili su ERA i Rashid, koji je izložbu 'Dizajn svima' osobno otvorio 6. lipnja. Zbog 'hrvatske' kolekcije, na kojoj je radilo dvadesetak ljudi, uključujući njegove kolege iz New Yorka, Rashid se, mada inače poznat kao ljubitelj plastike, okrenuo drvu i ostalim prirodnim materijalima.