kazališna poslastica

Hvaljena zagrebačka predstava: 'Važnije polovice' u Teatru &TD

19.10.2020 u 12:44

Bionic
Reading

Duo drama o milenijalcima 'Važnije polovice' je zajednički projekt autorica Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović u režiji Paole Slavice, a nastala u suradnji nezavisne umjetničke organizacije Teatar Mašina igre i Teatra &TD. 'Važnije polovice' zaigrati će i ove sezone u Teatru &TD 22. i 23. listopada

Prava ženska feel good predstava o generaciji milenijalki i njihovoj neizvjesnoj svakodnevici, u izvedbi Judite Franković Brdar i Paole Slavice, a sjajnu poludokumentarističku duo dramu potpisuju mlade autorice Beatrica Kurbel i Mirna Rustemović. Predstava je nastala u koprodukciji Teatra Mašina igre i Teatra &TD u Zagrebu.

'Paolu sam zapravo upoznala kao smo obje na audiciji izabrane za novi projekt Lude Kuće, Joj Hrvati redatelja i autora teksta Ivana Đuričića. Iako su nam se putevi ponekad suptilno doticali u smislu nekih zajedničkih interesa, prije tog projekta nismo imale priliku za razvijanje nekog pravog odnosa. Rad na predstavi Joj Hrvati zbližio je cijelu ekipu predstave, a nas dvije smo našle zajednički jezik', izjavila je ranije Judita Franković.