PRVI PRELAZAK GRANICE

'Hrvatsku iz zraka' gledat će se u središtu Milana

16.06.2015 u 20:46

  • +6

Hrvatska iz zraka

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Davor Rostuhar

Bionic
Reading

Izložba fotografija 'Hrvatska iz zraka' autora Davora Rostuhara bit će predstavljena u središtu Milana u sklopu svjetske priredbe EXPO. Milanezi i gotovo šest milijuna posjetitelja moći će je razgledati od 17. lipnja do 1. srpnja

Rostuharove fotografije, koje je u Hrvatskoj vidjelo više od pola milijuna posjetitelja, prvi put izlaze izvan nacionalnih granica. Hvaljeni projekt jednog od najpoznatijih hrvatskih fotografa u Milanu gostuje u sklopu programa 'Expo in città'. Program se održava u okviru svjetske priredbe EXPO, koju će vidjeti milijuni posjetitelja, a New York Times je proglasio Milano gradom koji u ovoj godini svakako treba posjetiti.

Izložba koju je podržao i ugledni National geographic bit će postavljena u samom središtu Milana, duž jedne od najfrekventnijih gradskih ulica, Corso Garibaldi.

Rostuhar je Hrvatsku iz zraka fotografirao punih sedam godina u sva četiri godišnja doba. Rezultat su fascinantne fotografije na kojima su prikazane prirodne ljepote i veličanstveno kulturno nasljeđe koje baštini naša zemlja.

Projekt je multimedijalan - uz 60 fotografija velikog formata na panelima, posjetitelji će na infopunktu koji se napaja isključivo sunčevom energijom moći vidjeti i videoinstalaciju. I paneli s fotografijama također se napajaju sunčevom energijom te noću svjetla daju poseban ugođaj izložbi. Rostuhar tako šalje važnu poruku o obnovljivim izvorima energije, što je i jedna od glavnih tema svjetske priredbe EXPO 2015.

Projekt 'Hrvatska iz zraka' u Milano dovode generalna konzulica RH u Milanu Iva Pavić i direktor Hrvatske turističke zajednice u Milanu Branko Curić, u suradnji s gradom Milanom i Gospodarskom komorom Milana.

Milano je grad s najviše konzularnih predstavništava na svijetu. Na svečanosti otvaranja u četvrtak 18. lipnja u 19.30 očekuje se niz uglednika iz gospodarskog, kulturnog i političkog života grada te konzularnih izaslanika.