'MJESTO TIŠINE'

Horor koji je ušutkao publiku obara rekorde gledanosti; usudite li se gledati?

11.04.2018 u 12:10

Bionic
Reading

Postapokaliptični triler 'Mjesto tišine' Johna Krasinskog našao se pri samom vrhu najboljih otvaranja originalnog horor filma, zaradivši preko 70 milijuna dolara diljem svijeta samo u prvom vikendu prikazivanja

'Naš svijet su zauzeli naizgled neranjivi grabežljivci, koji - na najmanji mogući šum - odmah napadaju smrtonosnom silom. Sve se stoga odvija oko jednog bitnog pravila – kreći se pažljivo i nikada ne stvaraj nikakav zvuk, pa čak ni najmanji šum. Jedna je genijalna obitelj uspjela preživjeti u tišini, pažljivo prigušujući svaki mogući zvuk u svakodnevnom životu', stoji u najavi nadnaravnog horor trilera Johna Krasinskog, čiji je budžet bio 17 milijuna dolara, a koji je u prvom vikendu prikazivanja samo u SAD-u zaradio preko 50 milijuna dolara.

Jedan je i od rijetkih horora koji je na IMDB-u i prije prikazivanja imao ocjenu 8,5, dok je na Rotten Tomatoesu prvi horor s rezultatom 100 posto.

  • +4
Mjesto tišine Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Film je režirao glumac John Krasinski te uz svoju suprugu Emily Blunt tumači glavnu ulogu. Scenarij Krasinskog, Bryana Woodsa i Scotta Becka, prema priči Woodsa i Becka, ima vrlo malo dijaloga, a mnogo dramatičnih i tihih scena, zbog čega pojedini gledatelji apeliraju da se u kinima gleda u potpunoj tišini, bez kokica i ostalih grickalica.

Osim Krasinskog i Blunt, u 'Mjestu tišine', koji kritika uspoređuje s filmovima poput 'Don't Breathe' i '10 Cloverfield Lane', glumi Millicent Simmonds, koja je gluha.

'Tražio sam gluhu glumicu iz mnogih razloga, prije svega jer nisam htio da se netko pretvara da je gluh. Netko tko s time živi mogao me puno naučiti na snimanju', komentirao je Krasinski Millicent Simmonds, a ona je ekipu na setu učila znakovni jezik.

Film 'Mjesto tišine' u hrvatskim se kinima prikazuje od 5. travnja.