'RADITE DOBRU UMJETNOST'

Govor Neila Gaimana pretvoren u knjigu i strip

03.01.2013 u 13:40

Bionic
Reading

Govor britanskog spisatelja, stripaša i scenarista, namijenjen studentima umjetnosti koji su diplomirali 2012, pretvoren je u odličan strip, a poznati grafički dizajner Chip Kidd najavio je i knjigu inspiriranu njegovim citatima

Slavni Neil Gaiman ('Koralina', 'Američki bogovi', 'Anansijevi dečki', 'Dobri predznaci', 'Zvjezdana prašina') razgalio je publiku svojim motivirajućim govorom 'Radite dobru umjetnost' na Filadelfijskom sveučilištu. Govor je održan prošlog svibnja, a bio je namijenjen studentima umjetnosti koji su diplomirali 2012.

Gaimanovi savjeti inspirirali su australskog ilustratora Gavina Aunga Tunga da nacrta kratki strip koji možete pročitati ovdje

Američki autor i grafički dizajner Chip Kidd, najpoznatiji po dizajniranju omota knjiga, također je odlučio napraviti tiskano izdanje Gaimanovog poticajnog govora.

Chip Kidd: Fantastic Mistakes

Gaiman, proslavljen kao strip scenarist serijala 'Sandman', podijelio je sa studentima svoje misli o kreativnosti, hrabrosti i snazi. Potaknuo je mlade slikare, glazbenike, pisce i sanjare da 'krše pravila i razmišljaju izvan okvira'. U 20-minutnom govoru upozorio je na poteškoće s kojima će se susretati u potrazi za originalnom umjetnošću i svojim individualnim pristupom.

'Kad se stvari zakompliciraju - radite dobru umjetnost', poručio je slavni autor diplomcima.

Knjiga Chipa Kidda 'Fantastic Mistakes' izlazi 14 svibnja, a dotad poslušajte što vam je činiti ako sve krene nizbrdo.