SUVREMENI RUSKI TEKST

Gavella započinje sezonu predstavom 'Pijani'. I da, svi su likovi pijani

10.09.2018 u 15:24

Bionic
Reading

U petak, 14. rujna u kazalištu 'Gavella' premijerno će biti izvedena predstava 'Pijani' Ivana Viripajeva, u režiji Vite Tufera, a kako stoji u najavi predstave, u drami suvremenog ruskog autora Viripajeva, svi su likovi pijani

Pijanstvo je ovdje koncept, metafora i stanje. Jer opijeni alkoholom, zapravo su pijani – zbunjeni, dezorijentirani, izgubljeni – duhom. Humor im olakšava postojanje, on je opor i bespoštedan, uz preokrete uvjetovane iznenadnim izjavama ljubavi, priznanjima nevjere, naprasnim sastancima i rastancima, navodi se u najavi prve ovosezonske premijere u Gavelli.

'Pijane' na scenu kazališta 'Gavella' donose: Dijana Vidušin, Ozren Grabarić, Tara Rosandić, Martina Čvek, Sven Šestak, Ranko Zidarić, Nela Kocsis, Filip Šovagović, Ksenija Pajić, Marko Petrić, Živko Anočić, Amar Bukvić, Enes Vejzović i Tena Nemet Brankov.

Kako navode iz Gavelle, u režiji Vite Taufera 'Pijani' se ukazuju kao komad koji priziva elektriziranu kolektivnu igru, sav u nervoznom gibanju i strastenoj logoreji, svadljiv i tjelesan, gdje su bujice riječi i kovitlaci pijanstava iskaz onog potisnutog, zapretenog u nama..

  • +8
Predstava 'Pijani' u Gavelli Izvor: Gavella / Autor: Gavella