TURISTIČKA ATRAKCIJA

Francuski Le Figaro o izložbi Art Déco

16.02.2011 u 15:01

Bionic
Reading

Francuski list Le Figaro pozvao je turiste na izložbu Art deco i umjetnost u Hrvatskoj između dva rata u Muzeju za umjetnost i obrt te na vikend u Zagrebu koji će ih osvojiti galerijama, arhitekturom i gastronomskom ponudom

Potaknuti viješću da je glavni grad Hrvatske uvršten među odredišta niskotarifne tvrtke EasyJet iz Pariza u listu Le Figaro osvrnuli su se na atrakcije koje nudi Zagreb.

'U Muzeju za umjetnost i obrt upravo se otvorila fascinantna izložba posvećena Art decou između 1925. i 1939. u središnjoj Europi', piše Le Figaro te među izlošcima spominje skulpture 'velikog Meštrovića'.

U članku francuski dnevnik hvali 'očaravajuću ljepotu' Gornjeg grada, a Donji grad naziva 'manifestom historicizma' gdje svakako treba posjetiti Strossmayerovu galeriju starih majstora u neorenesansnoj palači.

Le Figaro izdvaja i novi Muzej suvremene umjetnosti, preporučuje neke zagrebačke restorane i barove te prodaju sira i vrhnja na tržnici, a među zagrebačkim hotelima spominje Regent-Esplanade kao arhitekturno 'najljepši hotel u Zagrebu', kojemu je uostalom i posvećen dio Art decoa.