FESTIVALSKI TRG

Filmski znalci 'na kafi' sa sudionicima Sarajevo Film Festivala

08.07.2012 u 18:00

Bionic
Reading

Filmski znalci 'na kafi' sa sudionicima Sarajevo Film Festivala

Nakon prijave za Sarajevo Talent Campus, redateljica Jelena Gavrilović i scenaristica Tanja Šljivar počele su rad na filmu 'Nešto slatko'. Gavrilović je kazala da su tijekom dvaju mjeseci u Sarajevu doživjele prelijepo iskustvo.

'Razvijajući ideju o filmu željele smo prikazati duh koji se nalazi u socijalističkim zgradama koje postoje na teritoriji bivše Jugoslavije. Bez obzira na to iz kojeg grada bivše države dolazite, postoje mjesta koja vas posjećaju na vaš rodni grad', kazala je Gavrilović dodajući da su nastojale ispričati priču o odrastanju u Sarajevu i doživljavanju glavnog grada BiH.

Film je snimljen za tri dana, a govori o desetogodišnjoj djevojčici Eni, koja vrijeme provodi s drugom Adom.

Na produkciji filmova 'Nešto slatko' i 'Kružni tok', koji će biti prikazani u ponedjeljak i petak u Ljetnom kinu !hej, radila je producentica Milena Džambasović.

Program 'Kafa sa...' organizira se s ciljem uspostavljanja veze između gledatelja, studenata i međunarodnih filmskih umjetnika i filmskih profesionalaca.

Uz svakodnevnu kavu i neformalne razgovore, svima onima koji to žele u festivalskim danima pruža se jedinstvena prilika da porazgovaraju s nekima od najuspješnijih protagonista filmske industrije danas.