GALERIJA ULUPUH

Filmske i kazališne uspješnice na izložbi

11.11.2011 u 10:58

Bionic
Reading

Izložba Suvremena kazališna i filmska scena, tradicionalna bienalna izložba ULUPUH-ove Sekcije za kazališnu i filmsku umjetnost, otvara se 15. studenog u 19 sati u Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj 14

Na izložbi će se predstaviti ostvarenja 17 eminentnih kazališnih i filmskih primijenjenih autora, među kojima kostimografa: Ivane Bakal, Barbare Bourek, Danice Dedijer, Igora Dobranić, Doris Kristić, Maria Leke, Dženise Pecotić, Katarine Radošević Galić, Ane Savić Gecan, Irene Sušac, Marije Šarić-Ban, Jadrane Tomić i Elvire Ulip. Bit će predstavljeni radovi scenografa Marina Gozze, Ljerke Hribar i Dinke Jeričević te oblikovatelj svjetla Deni Šesnić.

Svi su radovi nastali od 2009. do 2011. godine, a u galeriji će biti predstavljeni u obliku skica, fotografija, kostima i maketa, u autorskom postavu Maria Beusana, uz oblikovanje svjetla članova sekcije.

'Kostimografija i scenografija, uz umjetnost oblikovanja svjetla, uspijevaju i u ne tako lakim vremenima zadržati visoki nivo izvedbe, uz nepresušnu maštu umjetnika koji nerijetko, ne svojom krivnjom ostaju malo po strani. Ovom izložbom će barem na trenutak biti u centru naše pažnje', kazala je Sanja Ivić, ravnateljica Drame HNK u Zagrebu, u predgovoru kataloga.

Izložba će se moći pogledati do 24. studenog, radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.