3.12

Filmaktiv i Udruga gluhih i nagluhih PGŽ-a kampanjom 'Inkluzija nas spaja' obilježili su Međunarodni dan osoba s invaliditetom

06.12.2021 u 12:36

Bionic
Reading

Kampanja kroz 12 epizoda na humoran i topao način govori o razumijevanju pojmova inkluzija i inkluzivne kulturne prakse

Filmaktiv i UGIN Rijeka (Udruga gluhih i nagluhih) kampanjom Inkluzija nas spaja obilježili su 3. prosinca Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Objavom završnog videa cjelokupne kampanje Inkluzija nas spaja, koju udruga Filmaktiv i Udruga gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije provode u sklopu projekta Film svima 2021., obilježen je tako Međunarodni dan osoba s invaliditetom čime se skrenula pozornost na važnost inkluzije za razvoj zdrave društvene zajednice.

Inače, kampanja kroz 12 epizoda na humoran i topao način govori o razumijevanju pojmova inkluzija i inkluzivne kulturne prakse te potiče širu javnost na inkluzivno djelovanje.

Kampanju su izradile kreativna direktorica Dorotea Škrabo, grafička dizajnerica Anja Kralj i voditeljica projekta Maja Ogrizović zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC). Rad Filmaktiva podržava Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

Završni video, kao i svih 12 kratkih epizoda kampanje Inkluzija nas spaja dostupni su na Facebook stranici Film svima, Instagram stranici Film svima, YouTube kanalu i web stranici www.filmsvima.com.

Film svima je inkluzivni program udruge Filmaktiv kojeg se od 2016. provodi u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije te od 2021. u suradnji s Udrugom slijepih Primorsko-goranske županije. Inkluzivnim programima i projektima u kulturi udruga skreće pozornost na važnost inkluzivnih kulturnih praksi, ali i potiče druge aktere na srodno djelovanje.

Od 2016. Film svima prevodi i prilagođava filmove nastale na hrvatskom jeziku na hrvatski znakovni jezik. Održavaju i javne projekcije te vode Film svima medijateku prilagođenih filmova.

  • +8
Prizori iz kampanje Inkluzija nas spaja Izvor: Promo fotografije / Autor: Film svima