PREMIJERA U KOMEDIJI

Filip Juričić glumi revizora u poznatom Gogoljevom djelu

18.10.2017 u 12:14

Bionic
Reading

U Zagreb 20. listopada 2017. godine stiže 'Revizor' Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, a predstavu u Komediji režira Dražen Ferenčina

Predstava 'Revizor' se bavi se ljudskim naravima i negativnim pojavama, ali je i komedija karaktera i situacije. Ismijavanje društvenog stanja i ljudske naravi je tema koja je uzeta iz društvene stvarnosti carske Rusije u prvoj polovini 19. stoljeća. Damir Lončar zaigrat će ulogu upravitelja grada, dok će Dubravka Ostojić igrati njegovu ženu. Nina Kaić Madić i Ana Magud pojavit će se u ulozi njihove kćeri Marije, Davor Svedružić kao školski nadzornik, Goran Malus u ulozi suca, Ivica Zadro kao kurator dobrotvornih ustanova, Igor Mešin kao upravitelj poštanske stanice dok će Saša Buneta biti mjesni vlastelin, isto kao i Vanja Ćirić. Filip Juričić zaigrat će jednu od glavnih uloga – revizora Hlestakova iz Sankt Peterburga, a u ulozi njegovog sluge zaigrat će Ivan Magud. Tu su još i Ljubo Zečević , Dražen Bratulić te Marija Borić kao gostioničarka. Scenografiju potpisuje Miljenko Sekulić dok je kostimografkinja Marita Ćopo. Autor glazbe je Mate Matišić, a Rajko Pavlić je odgovoran za scenski pokret.

  • +7
Revizor u Komediji Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Tekst je preveo Zlatko Crnković, a za dramaturšku obradu zaslužan je sam redatelj, Dražen Ferenčina.

'Likovi su prepoznatljivi u svim vremenima, a problemi koji se obrađuju ostaju isti. Gogoljeva sklonost prema preuveličavanju i fantaziji te osjećanje svijeta u kojem ništa nije na svom mjestu, govori nam o piscu koji je naš suvremenik', izjavio je redatelj Ferenčina.