7. I 8. LIPNJA

Festival mladih autora Prvi prozak na vrh jezika predstavlja čak pet novih naslova

07.06.2018 u 14:04

Bionic
Reading

Festival Prvi prozak na vrh jezika, koji otvara prostor autoricama i autorima mlađe generacije, u svome se četvrtom izdanju 7. i 8. lipnja u zagrebačkom caffe baru U dvorištu predstavit će čak pet novih naslova te dobitnike i dobitnice nagrada Prozak, Na vrh jezika, Zdravko Pucak, Ulaznica i Treći trg

Nagrade za prozu Prozak i za poeziju Na vrh jezika dodjeljuju se autoricama i autorima do 35 godina, a ovogodišnje dobitnice su Luiza Bouharaoua (Prozak) i Monika Herceg (Na vrh jezika), kojima će se nagrade uručiti 7. lipnja u 19 i 30 sati.

Iste večeri Nikola Leskovar, dobitnik Prozaka za 2016., predstavit će svoj novi roman 'Tijelo od soli' (20.30 sati), nakon čega će se predstaviti prošlogodišnji dobitnik nagrade Ulaznica za najbolje neobjavljene priče, pjesme i eseje Josip Razum te dobitnica nagrade za mlade pjesnike 'Zdravko Pucak' za 2017. Sandra Cvitković (21.30 sati).

Na Festivalu Prvi prozak na vrh jezika gostuje beogradski Treći Trg koji će 8. lipnja u 19 i 30 sati predstaviti dvoje svojih nagrađenih autora, Lidiju Deduš s knjigom poezije 'Apatridi i ostale čudne ličnosti' Lidije Deduš te Hrvoja Tuteka s knjigom poezije 'Smrt i druga istraživanja'.

U 20 i 30 sati 8. lipnja Marija Rakić Mimica, dobitnica Nagrade Prozak 2015., predstavit će prvu, nedavno objavljenu zbirku priča 'Ples u dvorištu', a u 21 i 30 dobitnica Nagrade Na vrh jezika 2016. Lucija Butković predstavit će zbirku poezije 'Vučji sat'.