POPULARNA IZLOŽBA

Evo kako izgleda pakiranje velikog majstora

03.02.2015 u 17:40

  • +3

Izložba Guercinovih djela

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic

Bionic
Reading

Jedna od popularnijih izložbi u Hrvatskoj svakako je bila ona radova baroknog majstora Guercina koju je Muzeju za umjetnost i obrt vidjelo gotovo 30 tisuća posjetitelja, a u utorak poslijepodne počelo je pažljivo pakiranje radova koji se vraćaju u Italiju

Izložba 'Guercino – svjetlo baroka' organizirana je u suradnji Muzeja za umjetnost i obrt, Gradske pinakoteke iz Centa, Talijanskog instituta za kulturu i Talijanskog veleposlanstva u Zagrebu, jedinstvena je prilika za predstavljanje značajnog dijela opusa jednog od najcjenjenijih baroknih slikara koji se odlikuje osobenim izrazom likovnog naslijeđa Caravaggia i Caraccija.

Odabir za zagrebačku izložbu predstavlja tridesetak majstorovih djela – oltarne pale i freske prenesene na platno koje su izvorno nastale za crkve i palače u Centu, Guercinovom rodnom gradu ili u okolici, prostoru između Bologne i Ferrare za koji je njegov opus trajno vezan.

Pred samu Noć muzeja prošlog petka izložbu je pogledala 20-tisućita posjetiteljica, a do zatvaranja izložbe 31. siječnja posjetilo ju je 28.632 ljubitelja umjetnosti. Guercino se vraća kući, a kako izgleda pakiranje velikog majstora, pogledajte u našoj fotogaleriji.