DISNEY NAJAVIO

Evo kako će izgledati nastavak 'Snježnog kraljevstva'

13.03.2015 u 12:56

Bionic
Reading

Josh Gad, koji je tumačio ulogu snjegovića Olafa u izvornom blockbusteru 'Frozen', potvrdio je da se vraća i u novom nastavku s kolegicama Idinom Menzel i Kristin Bell

Djevojčice širom svijeta nisu jedine koje skaču na vijest o snimanju novog nastavka animiranog filma 'Frozen'. Štoviše, i dioničari dijele jednaku sreću s obzirom na to da su Disneyjeve dionice nakon objave o snimanju nastavka animiranog hita 'Frozen' naglo skočile.

Potvrda o početku produkcijskog rada na nastavku najuspješnijeg animiranog filma u povijesti, pod redateljskom palicom Jennifer Lee i Chrisa Bucka, na njujorškoj burzi rezultirala je porastom Disneyjeve dionice za 4,28 dolara s finalnom cijenom od 107,17 dolara ovog četvrtka, čime se bilježi porast od 25 posto u odnosu na prošlu godinu.

Vijest o nastavku animiranog hita objavljena je u četvrtak, dok je dan prije prikazan sedmominutni spin-off film 'Frozen Fever' netom prije projekcije Disneyjevog najnovijeg hita 'Pepeljuga'. Nakon rada na kratkometražnom spin-offu 'Frozen Fever', redatelji Jennifer Lee i Chris Buck osmislili su najnoviju priču.

Disneyjev film 'Frozen' slovi za najuspješniji animirani film svih vremena, s ukupnom svjetskom zaradom od 1,3 milijarde dolara što ga ujedno pozicionira na peto mjesto liste najuspješnijih filmova svih vremena. 'Frozen' je postao i svjetski trgovački fenomen (merchandisingnakon tri milijuna prodanih 'Elsinih haljina' diljem svijeta.