SUVREMENA UMJETNOST

Deset godina smo s vama. Doviđenja do sljedeće godine!

12.04.2017 u 08:38

Bionic
Reading

Izložba već godinama privlači tisuće posjetitelja u Novi Zagreb, pa je tako, bez iznimke, bilo i ove godine na izložbi naziva “Remek digitalno”.

Ožujak i travanj bili su značajni za Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu. Istina, ovaj muzej svakoga mjeseca nudi izvrsne postavke svim ljubiteljima novog i novijeg izričaja, no u proteklih mjesec dana svi oni koji vole nesvakidašnje izražaje u kulturi, u ovoj su instituciji, mogli pogledati 10. Jubilarnu izložbu HT nagrada – u MSU na kojoj se predstavilo 29 autora. Autora, koji su svoju viziju umjetnosti pretočili u fotografiju, video, instalacije… 

Izložba već godinama privlači tisuće posjetitelja u Novi Zagreb, pa je tako, bez iznimke, bilo i ove godine na izložbi naziva “Remek digitalno”. Nijedan od njih, zasigurno, iz muzeja nije otišao razočaran. Jer i  ove godine, izlagači su opravdali status najboljih. Zajedno s njima, njihovim radovima ponosio se i HT koji ovu nagradu smatra i vrednuje kao izložbu hrvatske izvrsnosti. Upravo zbog toga, jubilarnu obljetnicu partnerstva muzeja i HT-a obilježilo je i zajedničko pokretanje prvog digitalnog muzeja u Hrvatskoj: artt.hr, web platforme koja objedinjuje najbolje radove autora suvremene umjetnosti prijavljenih na natječaj HT nagrada – MSU Zagreb u posljednjih deset godina.

Prepoznajući značaj nagrade, u proteklom desetljeću, HT u umjetnički projekt HT nagrada – MSU Zagreb uložio je više od 12,5 milijuna kuna. A ulaganje HT-a u kulturu nastavit će se i po zatvaranju izložbe.

Izvrsnost i kreativnost bit će i dalje primarni u ovoj korporaciji, čiji je osnovni cilj ostaviti svijet boljim – za sve one koji su tu, ali i sve generacije koje tek dolaze…