OSAM FILMSKIH NASLOVA

DORF: Objavljen program ovogodišnje selekcije 'Tajna povijest rocka'

02.07.2017 u 19:27

Bionic
Reading

Nakon što su prije nekoliko dana objavili Program regionalne konkurencije ovogodišnjeg festivala dokumentarnog i rock filma (DORF), Udruga ljubitelja filma 'Rare' objavila je i program ovogodišnje selekcije 'Tajna povijest rocka'

Organizatori DORF-a navode kako će u ovoj konkurenciji sudjelovati osam filmova. Među njima posebno su izdvojili filmove 'Čovjek iz Mo’Wax' čiji je autor Matthew Jones (Velika Britanija), a koji govori o Jamesu Lavelleu osnivaču utjecajne etikete Mo’Wax. Ističu i film 'Tužan i prekrasan svijet Sparklehorse', autora Alexa Crowtona i Bobby Dassa (SAD), o autoru Marku Linkousu i njegovom sastavu Sparklehorse.

Za ljubitelje afro ritmova biti će prikazan film 'Bučni ponor/Roaring Abyss', autora Quino Pinera (Španjolska) o etiopskoj glazbenoj sceni.

Kako je ranije i najavljeno, glavni filmski program u Primoštenu održat će se od 5. do 9. kolovoza na Iskonovoj festivalskoj plaži. Vinkovački dio programa DORF-a održavat će se od 24. do 26. kolovoza u Galeriji Meraja, staroj gotičkoj crkvi Sv.Ilije, u centru Vinkovaca.

Ovogodišnje festivalsko izdanje posvećeno je velikom DORF prijatelju Anti Perkoviću.

Iz Udruge 'Rare'  podsjećaju kako je  dobitnik ovogodišnje DORF nagrade za životno djelo vinkovački strip autor Dubravko Mataković dok će posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu dobiti Damir Bartol Indoš.

Autor DORF 2017 nagrada je Miro Župa iz Splita, a plakat je djelo Miroslava Sekulića Struje, iz Zagreba. Autori DORF jinglea su Martin Peranović i Ivan Radović.

U okviru ovogodišnjeg OFF DORF programa posjetitelji će moći pogledati koncerte, nastupe DJ, izložbu fotografija Marija Grobenskog i sudjelovati u filmskom kvizu koji će voditi Mario Kovač.

Festival DORF 2017 održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Primoštena, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.