ETIKA PRAŠINE

Domovi parlamenta uskoro u lateksu

30.08.2013 u 15:23

Bionic
Reading

Konceptualni umjetnik Jorge Otero-Pailos optočit će gumenom smjesom unutarnji zid Westminsterske palače, poznate i kao Parlament u Londonu, kako bi kreirao dio za svoj projekt 'Etika prašine'

Autor iz New Yorka, povjesničar i arhitekt Jorge Otero-Pailos, dobio je zeleno svjetlo za novi projekt koji uključuje zanimljivu upotrebu lateksa unutar Westminsterske palače


Renomirani umjetnik jedinstvenih i pomaknutih artističkih projekata, među kojima je i premazivanje specijalnog materijala od lateksa na zidove povijesno istaknutih građevina, pričekat će da se naneseni materijal osuši te će ga oguliti i izlagati kao gazu na javnim mjestima.

Otero-Pailos dobio je zeleno svjetlo da za svoju novu instalaciju iskoristi britanske Domove parlamenta. Kao dio njegovog projekta pod nazivom 'Etika prašine', proces uključuje, osim temeljitog uklanjanja prašine i prljavštine sa zidova, naknadno izlaganje gaze 'ukrašene' poviješću Westminsterske palače – prezervacijom njezine prašine i prljavštine.

Umjetnik je bio inspiriran djelima kritičara Johna Ruskina, posebice njegovim književnim djelom 'The Ethics of the Dust' iz 1865.