gradsko kazalište lutaka split

Dodjelom nagrada mladim dramatičarima sinoć je svečano otvoren 15. Festival Mali Marulić

12.04.2022 u 09:35

Bionic
Reading

Dodjelom nagrada za nove dramske tekstove za djecu i izvedbom predstave 'Srce veće od mene samog', u Gradskom kazalištu lutaka u Splitu je u ponedjeljak navečer počeo 15. Festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić

Prva nagrada Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu pripala je Luciji Klarić za tekst "Elidino galaktičko putovanje", druga je nagrada dodijeljena Ani Pisac-Serezliji za tekst "Kupus je sve" dok je treću nagradu dobila Nives Madunić-Barišić za tekst "Iza duge". Ravnateljica splitskoga Gradskog kazališta lutaka Marija Tudor izvijestila je kako je žiri ove tri nagrade dodijelio između 24 pristigla teksta.

Festival, koji se nakon dvije godine ponovno održava u proljetnom terminu, otvorila je predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka "Srce veće od mene samog", autorice i redateljice Tamare Kučinović. Uz tu će predstavu tijekom četverodnevnog trajanja ovogodišnjeg Malog Marulića u natjecateljskom dijelu biti izvedeno još šest naslova po izboru teatrologa i kritičara Igora Tretinjaka.

U sklopu pratećega festivalskog programa, u splitskim osnovnim školama - Mejaši i Dobri - održat će se program slušaonica radio-igre za djecu u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija.

  • +8
Počeo 15. Festival Mali Marulić Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL