TPORTAL.HR DAJE SVE OD SEBE

Dobitnici 9.-12. prosinac

09.12.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Za kraj radnog tjedna akcija 'Tportal.hr vam daje sve od sebe' je za svoje čitatelje pripremila poklon pakete Melema, parfem Christina Aguilera Secret Potion, Biotherm Age fitness kremu za oči, lak za nokte Yves Saint Laurent, knjige izdavačkih kuća Planetopija, Naklade Ljevak i Znanja, CD-e u izdanju Aquarius Recordsa i Universal Musica, radlere Pan Pink grejp, ekskluzivnu torbu Koza te mobitel Sony Ericsson Yendo.

Oduvijek nas je zanimalo, još od kada smo bili mali, kako Djed Božičnjak (kad smo mi bili mali, zvao se Djed Mraz), uspije u jednoj noći podijeliti toliko poklona. Budući još uvijek nismo saznali odgovor, odlučili smo pomoć potražiti od vas!

Pa je tako ovog vikenda vaš zadatak sljedeći - objasnite nama, i svim čitateljima tportala kako je to moguće! Najduhovitija i najoriginalnija objašnjenja kako Djed Božićnjak podijeli toliko poklona u jednoj noći osvajaju niže navedene nagrade. Vaše odgovore zajedno s podacima šaljite na mail tportal@tportal.hr

Imena dobitnika i pripadajućih im nagrada objavit ćemo u ponedjeljak, 12. prosinca.

Sudjelovanjem u natječaju sudionici se prijavljuju za bilo koju od navedenih nagrada. Kako bi nagradili što više čitatelja navedene dnevne nagrade ćemo raspodjeliti na više dobitnika. Dnevne nagrade će biti rapoređene u poklon pakete koji će sadržavati jednu ili više nagrada.

Atlantic grupa je pripremila šest poklon paketa Melema

Melem - za nježne i meke usne koje žele samo najbolje. Melem u sticku sprječava prekomjerno sušenje usana i stvara zaštitni sloj sličan prirodnom sloju zdrave kože te na taj način održava usne mekim i elastičnim. Da bi Vaše usne ostale prirodno lijepe i dugotrajno zaštićene, podarite im potpunu njegu kakvu zaslužuju.
Melem u sticku je baziran na prirodnim sastojcima i blagotvornoj formuli koja je u službi Vas i zdravlja Vaše kože.

Orvas i danas poklanja parfem Christina Aguilera Secret Potion

Christina Aguilera otkriva Vam tajnu svog blistavog izgleda novim mirisom, Secret Potionom. Najnoviji miris iz njene kolekcije, Secret Potion je za žene koje žele biti u središtu pozornosti. Secret Potion pružiti će im blistav izgled i sjaj. 'Tajna blistavog izgleda je osjećaj samouvjerenosti, jednostavno kada se osjećate super u svojoj koži', kaže Christina. Secret Potion je savršen miris za noćna osvajanja i izlaske. Pružit će vam potrebnu dozu samouvjerenosti i seksipila, svi će primjetiti vaš blistav izgled! Christina Aguilera Secret Potion inspiriran je noćnim izlascima, kada vaša seksualnost i blistav izgleda nadmaše tamu noći. Miris je orijentalno-cvjetna kombinacija prepun egzotičnog voća i senzualnog cvijeća. Limun, mandarina su u samom vrhu mirisne piramide, jasmin, cvijet naranče i bijelog lotusa u samom srcu mirisa, dok je u bazi mošus i ambra i tonka sjemenke.

L’Oréal je danas pripremio Biotherm Age fitness kremu za oči i Yves Saint Laurent lak za nokte.

Biotherm
Age Fitness Power linija za njegu lica koristi snagu masline u borbi protiv prvih znakova starenja kože. Ova njega kombinira snažno djelovanje maslinovog lista i čistoću ekstrakta ploda masline koji pospješuju obrambeno i stimulativno djelovanje na aktivnost stanica. Maslinov vosak, sastojak cijele linije, pruža koži trenutni osjećaj elastičnosti. Stanice su zaštićene od oksidacijskog stresa i vanjskih agresija, a koža sjajna, blistava te zdravog izgleda.
Kremica izuzetno ugodne teksture pogodna je za sve tipove kože te štiti i ispravlja prve znakove starenja na području oko očiju. Nanijeti ujutro i navečer nježno tapkajući jagodicama prstiju.

Lak za nokte
Yves Saint Laurent stil se proteže i na ljepotu izgleda noktiju. Ruke postaju luksuzni modni detalj. Nova moderna nijansa tamnozelene …La Laque N° 43 - Wintergreen.

Planetopija poklanja knjigu 'Sinkronicitet', autora Davida Richoa.

Sjajno objašnjen fenomen sinkronih događaja i smislenih podudarnosti koje djeluju na gotovo svim područjima svakodnevnog života. Te se smislene podudarnosti događaju svakodnevno, ali ih često previđamo i ne cijenimo to što nas one mogu voditi, upozoriti i usmjeriti. Sinkronicitet nas može potaknuti na promjene i buđenja koja smo spremni iskusiti. Uz pomoć ove knjige lako možemo uvidjeti kako svaki naš životni izbor može biti neočekivano čudo na našem životnom putu.

Iz Aquarius recordsa nam dolaze po dva primjerka CD-a grupe Lotus i soundtrack filma 'Lea i Darija'.


Lotus
Zagrebački pop-rock bend Lotus objavio je za Aquarius Records istoimeni prvijenac, najavljen singlom i videospotom 'Naš svijet' koji odlično dočarava autorski senzibilitet i bendovu maštovitu zaigranost melodijama i ritmom. Album donosi deset pjesama kroz koje se u raznim oblicima i trenucima najviše provlači magična životna energija zvana ljubav. Ime Lotus spontano se nametnulo. Simbolizira uspjeh u teškim vodama kakva je naša glazbena scena, a iako je nježan cvijet, dovoljno je snažan da uspijeva i u močvarnim vodama. Unatoč poteškoćama na koje su nailazili radeći na albumu, uspjeli su ga dovršiti i započeti svoju glazbenu priču. Bend su 2007. godine osnovali Filip Kozlica i Bruno Milanović koji su prvih godinu dana nastupali kao akustični duo. Pobjeda na iDEMO Trešnjevka natjecanju, gdje su kao nagradu dobili snimanje jedne pjesme u Soundcage studiju u Zagrebu, dovela ih je do Marijana Gudelja (Mr. Goodyja) koji im je upravo u tom studiju producirao debitantski album.


Soundtrack iz Ivandinog filma 'Lea i Darija'
U izdanju Aquarius Recordsa objavljen je soundtrack iz filma 'Lea i Darija', redatelja Branka Ivande. Film je premijerno prikazan na otvorenju 58. festivala igranog filma u Puli, a govori o sudbini Lee Deutsch i Darije Gasteiger, djevojčica koje su pred Drugi svjetski rat bile zvijezde Dječjeg carstva i zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta i zbog čijeg su plesa, glume i pjesme, predstave bivale rasprodane.
Lea je umrla u vagonu za Auschwitz, a Darija je s obitelji pobjegla pred partizanima. Originalnu glazbu za film Lea i Darija napisao je Alfi Kabiljo, cijenjeni skladatelj, dirigent, aranžer i producent međunarodna ugleda. Glazba za film Lea i Darija, uz dirigentske palice Alfija Kabilja, Mladena Tarbuka i Silvija Glojnarića, snimljena je u studiju Bajsić HRT-a, u izvedbi Simfonijskog orkestra i Big Band HRT-a. Pojedine solo dionice pjevaju poznati hrvatski izvođači: Marko Tolja i Sanja Doležal te članice zbora Zvjezdice, Lea Leopoldović i Lea Šarić. Producentski dio potpisuju Saša Wozdecky, Petko Kantardžijev – Mlinac i Joško Krivić.

Sony Ericsson će jednog čitatelja nagraditi mobitelom Sony Ericsson Yendo!

Sony Ericsson Yendo je zabavni Walkman™ telefon sa zaslonom osjetljivim na dodir i korisničkim sučeljem s četiri kuta koje omogućava jedostavno korištenje jednom rukom. Kombinirajući glazbu, društvene mreže poput Facebooka i Twittera i komunikaciju, Yendo™ omogućava više zabave. Jednim dodirom Walkman™ ikone ulazi se u svijet glazbe, a tu su i jedinstvene Sony Ericsson glazbene funkcije, poput TrackID™ za identifikaciju pjesama. Sony Ericsson Yendo ima ugrađenu digitalnu kameru s tražilom na zaslonu, namjenskim izbornicima i izravnom interakcijom sa stvaranjem slika u telefonu i razmjenom poruka.

Universal Music vam poklanja tri primjerka albuma Lady Gage 'Born This Way' i jedan CD Miloša Kardaglića 'Mediterraneo'.


Lady Gaga, 'Born This Way'
Svojim drugim studijskim izdanjem 'Born This Way', Lady Gaga je ponovno dosegnula milijunske brojke prodanih izdanja i zapečatila još jednu uspješnu Gaga godinu.
Singlovima 'Born This Way', 'Judas', 'The Edge of Glory' osvojila je glazbene ljestvice diljem svijeta, a trenutno to čini novim, petim po redu, službenim singlom 'Marry the Night'.


Miloš Kardaglić, 'Mediterraneo'
Iako je album mladog crnogorskog gitarista Miloša Karadaglića 'Mediterráneo' za Deutsche Grammophon tržišno upakiran u veoma stereotipnu priču o 'velikoj glazbenoj senzaciji iz malene zemlje', radi se o umjetniku koji zaslužuje svu pažnju. Na mnogo načina, debitantski album mladog crnogorskog gitarista Miloša Karadaglića 'Mediterráneo', izdan na cijenjenoj etiketi Deutsche Grammophon, odaje mehanizam kojim se danas lansiraju mladi umjetnici na tržište. Činjenica da se radi o domeni klasične glazbe tek minimalno mijenja na stvari. Prije svega, Miloš Karadaglić predstavljen je svjetskoj publici u skraćenoj i lako pamtljivoj verziji, samo kao Miloš. Na relativno stereotipnoj naslovnici albuma pozira bosonog na pješčanoj plaži, dok je glazbeni sadržaj predstavljen kao kvintesencija mediteranskog état d'esprit, s biranim kompozicijama znanih španjolskih, talijanskih i grčkih kompozitora.

Naklada Ljevak vam poklanja knjige 'Nisam pametan', 'Psi na jezeru' i 'Kabulse lastavice'.


'Nisam pametan', Ante Tomić
U svojoj novoj knjizi izabranih kolumni novinski humorist Ante Tomić o poznatom, običnom i stvarnom piše duhovito i originalno, pretvarajući svojim recima političare, lopove, ratne kriminalce, estradne zvijezde i nogometaše u fikcionalne likove odjevene u carevo novo ruho. Čitatelji vole Tomića jer im svakog tjedna nudi priliku da ismijavajući tu prividnu vlast uvijek iznova razotkrivaju njezinu proizvoljnost. Humor nije bezazlen, upozorava nas Critchley, jer na osebujan i jogunasto relativan način vraća čovjeka na njegovo pravo mjesto.
Tomić je više od pisca, i to zbog učinka paradoksa da to, iznad jezika i priče, ne želi biti, osjećaja važnosti koji predano dijeli sa svojim čitateljem. U kulturi koja je statična od virtualne pokretljivosti svojih aktera začudni pomaci Tomićevih likova su zaigrani u jeziku, ali nikad preigrani u iskustvu, njegov subotnji žurnal za uvod u večernje premijere nije sročen s odmakom, iskupljenje nije prekogranično, a gorčina se ne cijedi nakon što padne zavjesa. Općenito uzevši a i po domaću naše se doba opire hijerarhiji, no za Antu Tomića treba kazati jednostavno da je veliki pisac, po spontanosti svojih sižea i socijalnoj neutralnosti sjećanja koje nam pripada, ali ponajprije po sposobnosti otkrivanja normalne većine, naš Bulgakov sa šeširom ne govori o čudima, nego da smo sami čudo koje se ponavlja jer postoji u iskustvu drugoga.


'Psi na jezeru', Miljenko Jergović
U jednome beogradskom hotelu gost iz Kanade doživio je moždani udar. Dok ga iznose van, recepcionar u internetski pretraživač upisuje njegovo ime i prezime. Tako započinje priča koja se odvija u dva narativna toka. U prvome licu čitatelj prati što se zbiva u glavi čovjeka koji je u dubokoj komi. U trećem licu prati mladića koji se, nakon oskudnih saznanja o nepoznatom gostu, opsesionira i vezuje uz njega. Dvije priče povremeno se dodirnu, sretnu se isti mirisi, iz jedne u drugu prelaze isti epizodisti, protagonisti nekih prošlih života. Pojedini likovi u romanu nose imena stvarnih osoba i preuzimaju dijelove njihovih biografija, ali i dalje ostaju samo književni likovi. Kao u zrcalima koja se međusobno gledaju, razvijaju se izmišljene priče, koje junaci knjige pripovijedaju jedni drugima, a u tim pričama, opet, njihovi junaci pričaju svoje priče, u kojima, također, postoji netko tko će nekome drugom ispričati svoju priču. I na kraju, sve biva točno i lako, i svaki bi se život mogao svesti na jednu rečenicu. Psi na jezeru jednostavna je priča, bajka o samoći, identitetu i egzilu.


'Kabulske lastavice', Yasmina Khadra
Od dolaska talibana na vlast, život Mohsena i njegove prelijepe žene Zunaire postupno je uništen. Mohsenov san da postane diplomat je zauvijek razoren, a Zunaira se na ulicama Kabula ne smije pojaviti bez čadora. Na drugoj strani priče, Atiq je uzničar koji radi u ženskom zatvoru čuvajući osuđenice na smrt; tama zatvora i bijeda njegova posla ugnijezdili su mu se u duši. Atiqova žena, Musarrat, boluje od neizlječive bolesti. Životi tih četvero ljudi tijekom priče će se nerazlučivo ispreplesti kroz smrt, zatočeništvo i nevjerojatnu samopožrtvovnost.
'Kabulske lastavice' potresan je elegični roman o ljudima koji pokušavaju sačuvati ljudskost u sredini u kojoj je zadovoljstvo smrtni grijeh.

Carlsberg će danas razveseliti ljubitelje laganog i osvježavajućeg pića s četiri paketa Pana Radler s okusom pink grejpa.

Novi radler iz Pan obitelji - Pan Radler Pink grejp
Carlsberg Croatia odgovorila je na očekivanja i potrebe potrošača proširivanjem svog asortimana u kategoriji radlera te odnedavno u svojoj ponudi ima još jedan osvježavajući novitet - Pan Radler Pink grejp. Novi radler Pan Pink s okusom grejpa izdvaja se svojom karakterističnom ružičastom bojom te idealnim omjerom arome piva i fine voćne note. Sadrži 40% svijetlog lager piva i 60% soka od grejpa uz 2% alkohola. Lagani okus grejpa i manji udjel alkohola čini ga idealnim za trenutke opuštanja, popodnevnog druženja ili večernje zabave u društvu s prijateljima.

Nakladnička kuća Znanje poklonit će vam knjigu 'Čovjek iz sjene', autora Codya McFadyena.

Specijalna agentica FBI-a Smoky Barrett nema više što izgubiti u životu... Na posljednjem je zadatku manijak ubio njezinu kćer i muža, lice joj unakazio ožiljkom, a u duši ostavio pustoš. Smoky sada vodi tim istražitelja koji lovi novog kalifornijskog monstruma. Radi se o izopačenom serijskom ubojici koji se potpisuje s Jack ml. i koji vjeruje da je izravni potomak Jacka Trbosjeka. Nakon što je poslao snimku svog jezivog uratka, Smoky se budi iz letargije i kreće u akciju. Hoće li uspjeti pronaći neki trag? Može li ući u kriminalni um takvog čudovišta? Smoky prihvaća morbidnu igru u kojoj je ulog život ili smrt.

Ravanela & Koza iz Samobora nagrađuju Vas s ekskluzivnom ženskom torbicom!

Ovaj unikatni hrvatski proizvod napravljen je od prave kože i ručne je izrade. Ljubičaste je boje dimenzija 22cmx14cm, s naramenicom koja se može podesiti na željenu dužinu. Ne čekaj posjet dobrog božićnog duha, sv.Nikole, Lucije....počasti se dobrom kožnom torbom! Posjeti dućan Ravanela u samom centru Samobora, i izaberi svoju boju i kroj. U Perkovčevoj 1, čekaju Vas unikatne, ručno rađene muške i ženske torbe. Nagradi se, počasti se!

Dobitnici:

Duško Petrović iz Slavonskog Broda (mobitel Sony Ericsson Yendo)

Kako Djed Božićnjak stigne podijeliti toliko poklona u jednoj noći? Pa ja mislim da on ima jako strogu ženu koja se izdere na njega i zaprijeti mu da više neće fino papati ako ne nagradi svu dobru djecu. Pitate se zašto sobovi onako piče? Ona sobovima daje Red Bull i nema šanse da će zaspati ili biti bezvoljni. Znate i sami da žena čini čuda, samo povisi glas, mi smo odmah gotovi. Znam po sebi. Ja mislim da je tako i s Djedom, svi se mi zapravo bojimo žena, samo se pravimo frajeri i heroji. Dragi Djede, bio sam i ja dobar prema ženi, donesi mi barem mobitel da joj se mogu javljati kada odem negdje, a ne da se uvijek dere zašto me nema. Pa jednostavno ne mogu na sve strane kada mi utjera strah u kosti. Ili barem ovaj parfem za nju. Hvala ti unaprijed prijatelju!

Zoran Jović iz Dubrovnika (paket Melem proizvoda i knjiga 'Nisam pametan')

Uzme mobitel Sony Ericsson Yendo i zazove sve svoje kompanjone koji spremni čekaju i krenu u akciju kako bi nas razveselili. Svake godine se njegovi kompanjoni drugačiji i sve ih je više. Ove su Djedica Atlantic, Djedica Orvas, Djedica L'Oreal, Djedica Planetopija, Djedica Aquarius, Djedica Sony, Djedica Universal, Djedica Ljevak, Djedica Calsberg, Djedica Ravanela & Koza, ali sam siguran da će ih biti još puno, puno, puno, kako bi stvarno stigli do baš svakog doma u jednoj noći.

Andrijana Pocrnić iz Velikog Grđevca (paket Melem proizvoda i knjiga 'Psi na jezeru')

Djed Božičnjak pošalje svoje sobove da začaraju roditelje ili staratelje putem zvijezda (neke začaraju na dan podjele poklona, a neke i ranije) tako da roditelji/staratelji u transu hodaju po prodajnim mjestima u potrazi za željenim poklonom, koji kupuju bez obzira na novčani iznos (ako nemaju novaca kupuju na kreditne kartice, a kasnije se pitaju šta im je bilo da tolike novce potroše). Nakon što kupe poklon isti sakriju sve do trenutka kada u toj prekrasnoj noći putem zvijezda dobiju signal (taj signal se nekada prenosi i putem televizije i podsjeti roditelje da je to ta noć) i onda se šuljaju po domu (a nekada su tako nečujni da se popikavaju preko dječjih igračaka, međutim i djeca su začarana pa ne čuju) i onda ostavljaju poklon ispod lijepo okičenog bora...nakon toga se Djed Božičnjak smije HO HO HO.

Martina Kobaš iz Koprivnice (paket Melem prozivoda i knjiga 'Kabulske lastavice')

Prošlog Božića Djedica je dobio od Bakice brzi internet. Bakica ga je svašta naučila i otvorila mu je profile na Facebooku, Tweeteru i Google Plusu. Kako je Djedica već u godinama, a i malo ga je počelo štrecati u križima, odlučio je ove godine dijeliti virtualne darove diljem svijeta iz svog toplog naslonjača. I to sve u nekoliko klikova mišom. Ostatak večeri će se Djedica i Bakica naganjati oko svog božićnog drvca. Bit će to naaaajbolji Božić za Djedicu.

Sandra Fabijanić Gagro iz Rijeke (paket Melem proizvoda i CD Miloša Kardaglića)

Djed Božićnjak je - unatoč skandinavskom izgledu i sjedištu u Finskoj, u stvari - Japanac, nema tog posla koji bi njemu bio neizvediv!

Maja Avdić iz Dubrovnika (paket Melem proizvoda i CD grupe Lotus)

Djed Bozićnjak svake godine ima sve više želja za poklone iz svih krajeva svijeta. Muči ga reuma i sve mu je teže letjeti sa sobovima i spuštati se niz dimnjake. Prošlog proljeća je surfao po Internetu i naletio na zanimljivu stranicu - tportal.hr. 'Vidi ovih, svaki dan dijele poklone!', oduševljeno je uzviknuo čitajuci rubriku Nagradnjače. Tada je dobio ideju - ponudio je tportalu franšizu i pravo na korištenje njegovog imena u svrhu dijeljenja božićnih poklona. Ove godine ima 500 poklona manje za podijeliti, a u procesu je pregovora i s ostalim portalima za otkup prava na brand Djeda Božićnjaka. Ima Djed smisla za biznis!

Dario Ivanuša iz Lopatinca (paket Melem proizvoda i CD grupe Lotus)

Djed Božićnjak, ili kako ga svi mi znamo Djed Mraz, stigne podijeliti toliko nagrada zbog nekoliko vrlo jednostavnih činjenica:
1.ima dobar prijevoz - lagane saonice i brzi Rudolfi su dobitna kombinacija
2.oni čak i lete - nema gužve u promete i nema prometne policije
3.krene od Slovenije i samim time dobiva polet i samopouzdanje jer je jednu cijelu državu riješio u nekoliko sekundi
4.sustav ostavljanja darova je napredovao unatrag nekoliko godina i sad se više ne provlači (i zapinje) u dimnjacima već svaki i najmanji paketić ima ugrađenu sitnu napravicu koja ga iz zraka navodi na mjestu ispod Božićne jelke na koje mora sletjeti
5.zbog dobrog ispitivanja terena od strane vilenjaka Djed Božićnjak više nema dileme je li netko bio zločesti ili dobar i time dobiva na vremenu
Zbog svih navedenih činjenica i zahvaljujući Sloveniji djeca (ali i oni koji se tako osjećaju) diljem svijeta na Badnju večer dobivaju svoje poklone.

Valentina Turza iz Našica (parfem Christina Aguilera)

Tajna Djeda Mraza
(povjerljivo, Tportal.hr only)
Već i mala djeca znaju
da vrijeme nije isto u svakome kraju.
Dok kazaljke svoje sekunde broje
Djedica priprema saonice svoje.
Malo je cajta, 24 sata samo,
Djed Mraz mora krenut vrlo rano.
Mora svud stići...
Svu djecu obići...
U saonice sjeda, uključuje nitro
kreće svijet obići hitro.
Od sjevera kreće gdje i sam boravi
U kuću svaku stavlja poklon pravi.
Na kućama nikakvih rupa nema
teleportacijom poklone pod borove sprema.
Napiši mu pismo, iskaži želje svoje
jedino tako može ostvarit snove tvoje.
Imam i ja želja, al' on to već zna
mobitel il' parfem, svejedno od ta dva.

Ivana Duspara iz Slavonskog Broda (Biotherm Age fitness kremu za oči i soundtrack iz filma 'Lea i Darija')

Dok smo bili mali, rečeno nam je kako Djed Mraz (pardon, Djed Božićnjak) dijeli poklone u jednoj noći. No, danas kada je i on već odviše star, modernizira svoju opremu i priključuje se na društvene mreže gdje skrivenim profilom i lažnim slikama zapravo dobiva uvid u želje svih ljudi. Kako bi uspio sve podijeliti u jednoj noći, nabavlja hladnjak iz reklame za Kinder Milk Schnitte, i objavljuje status da točno 24. prosinca u 23:59 dvaput pljesnu rukama i da im poklon stiže.

Marica Capan iz Duge Rese (lak za nokte Yves Saint Laurent i soundtrack iz filma 'Lea i Darija')

Djed Božićnjak vam ima dva mala stvora (bivša političara koja su uspijevala uspavati cijelu naciju svojim pričanjem u saboru) koja pusti na slobodu na Badnjak. Uskoro svi ljudi na svijetu zaspu toliko dugo dok Djed Božićnjak ne podijeli sve darove. Barem neka korist od tih političara.

Davorka Haramina iz Strmca (ženska torbica Ravanela & Koza i knjiga 'Sinkronicitet')

Što vam stvarno nitko sve ove godine nije rekao da Djed Mraz ne dijeli poklone!? Moram biti iskrena s vama jer vidim da vaši roditelji još uvijek imaju velik utjecaj na vas, ali to su priče za malu djecu. Dakle (ali pssssst) iz povjerljivih izvora znam da je Djed Mraz jednostavno preokupiran shootingom i naslikavanjem za reklamu ovu reklamu onu, snima novi book već za sljedeći Božić, potpisao je milijunske marketinške ugovore s dotičnom tvornicom bezalkoholnog pića, usto ga muči reuma i hmmm slaba cirkulacija, a i Baka Mraz je već pomalo frustrirana što ga nikad nema doma i što od silnog stresa ne ispunjava bračne dužnosti. Zato je unajmio dublera, gospodina C. Norrisa da mu pomogne oko Bake Mraz, a onaj najveći dio posla oko raspodjele poklona obavlja njegov ekskluzivni distributor, špediterska kompanija Rudolph & Co.

Martina Tokić iz Zagreba
(paket Pan Radlera Pin grejp i CD Lady Gage)

Kako Djed Mraz može u jednoj noći podijeliti tako puuunooooo poklonaaa??? Pa jednostavno! Kao što se ljudi voze autima kojima je potreban benzin, tako je i Djedovim saonicama potrebna ljubav... Što Djed Mraz primi više ljubavi, toliko kilometara može prijeći. Obzirom da on u jednoj noći obiđe čak cijeli svijet, lako je zaključiti da svi volimo, obožavamo i čuvamo našeg jedinog Djeda Mrazeka!!!

Linda Perak iz Brdovca (paket Pan Radlera Pin grejp i CD Lady Gage)

Prije nije bilo toliko djece, pa je Djedica mogao obici svaku kuću bez problema. Danas samo stisne linkić 'share' i sve podijeli za dijelić sekunde.

Šerbo Hušidić iz Zagreb (paket Pan Radlera Pin grejp i CD Lady Gage)

Djed Božičnjak ima super moćno računalo (šestium s puno memorije, koja se mjeri u gigabajtima, pače terabajtima). Računalni program svakodnevno ažurira popis sitne djece (bez izvanzemaljske dijaspore) razasute po cijelom svijetu. Potom mu to isto računalo 4-5 dana prije Badnjaka trijangulacijom izračuna najkraći i najbrži mogući put i način dostave darova. Dan-dva prije Badnjaka, njegovi pomagači, šiljouhi vilenjaci, ovjese darove o helijem napunjene balone, koje super moćno računalo jednim klikom probuši kad ure na zidu otkucaju ponoć. Nakon toga, kroz dimnjake, prozore, vrata, mišje rupe i kaj ti ja znam darovi 'ulaze' u domove gdje ima djece i kao čarolijom vođeni spuštaju se pod velike borove i male boriće i jelke. Pitate me kako ja to znam?! Još kao sitno dijete ja sam jedne tihe noći, dok krupna mama i strogi tata spavahu snom pravednika, vidio kako kockasta kutija ukrašena šarenim omotom ulazi kroz dimnjak i spušta se pod bor, nakon čega sam opao s kreveta i zaradio kvrgu!

Filip Oršiček iz Orešja (paket Pan Radlera i knjiga 'Čovjek iz sjene')

Djed Mraz sve podijeli zato jer ima sposobnost natjerati ljude da surfaju tportalom i tako zaborave na vrijeme, a on i njegovi vilenjaci uveseljavaju mališane.

Dobitnici iz Zagreba i okolice će o preuzimanju nagrada biti obavješteni putem maila, a dobitnicima izvan Zagreba nagrade ćemo poslati poštom na kućnu adresu.