DEVET NASLOVA

Dani suvremene hrvatske kinematografije u Parizu

09.11.2012 u 15:33

Bionic
Reading

U Parizu se u sklopu festivala hrvatske kulture u Francuskoj, Croatie, la voici, od 13. do 17. studenoga održavaju Dani suvremene hrvatske kinematografije, u suradnji s kultnim filmskim časopisom Cahiers du cinéma

U sklopu manifestacije u znamenitim pariškim art-kinima Arlequin i Reflet Médicis prikazat će se odabir devet reprezentativnih naslova recentne hrvatske kinematografije po izboru Vincenta Malause, stalnog suradnika Cahiers du cinéma.

Manifestaciju 13. studenoga u 20.30 u kinu Arlequin otvara film 'Oprosti za kung fu'. Uz redatelja Ognjena Sviličića na otvorenju će biti prisutni predstavnici Veleposlanstva RH u Parizu, predstavnici Ministarstva kulture RH, Francuskog instituta i HAVC-a te ostali uvaženi gosti.

Ostatak programa prikazivat će se u kinu Reflet Médicis. Riječ je o filmovima 'Nebo, sateliti' Lukasa Nole, 'Živi i mrtvi' Kristijana Milića, 'Put lubenica' Branka Schmidta, 'Što je muškarac bez brkova' Hrvoja Hribara, 'Ćaća' Dalibora Matanića, 'Crnci' Gorana Devića i Zvonimira Jurića, 'Ne dao Bog većeg zla' Snježane Tribuson 'Kenjac' Antonija Nuića

Dani suvremene hrvatske kinematografije odvijaju se u sklopu manifestacije Predstavljanje hrvatske kulture u Francuskoj - Croatie, la voici koja se održava u Francuskoj tijekom jeseni 2012, a ostvarena je u suradnji Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih i europskih poslova te francuskog Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih poslova, dok je za predstavljanje filmskoga programa zadužen Hrvatski audiovizualni centar.