HRVATSKI FESTIVAL KNJIGE

Dan za ljubitelje psihologije i SF-a

22.05.2012 u 10:55

Bionic
Reading

Na programu Prvog hrvatskog festivala knjiga danas su na rasporedu zanimljiva predstavljanja knjiga u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, a u sklopu programa 'Što čitaš' bit će riječi o SF-u

Zagrebačku publiku već u podne očekuje prvo predstavljanje knjige – 'Rudnik čvaraka' Tomislava Šovagovića.

Poslijepodne je rezervirano za ljubitelje psihologije te će u 17 sati Mirjana Krizmanić, Nada Anić i Sandra Pocrnić Mlakar govoriti o knjizi Dragice Barbarić 'Pobijedite depresiju kognitivno-bihevioralnim tehnikama'. Nakon predstavljanja bit će demonstrirana kognitivno-bihevioralna terapija.

U 18.30 na rasporedu je tribina 'Što čitaš kad čitaš SF?', a o znanstvenoj fantastici razgovaraju Tatjana Jambrišak, Petra Bulić i Damir Hoyka. Za kraj današnjeg zagrebačkog programa u 20 sati slijedi razgovor o knjizi 'Ispovijed i druge priče' Ive Andrića, a govore Ivan Lovrenović, Vlaho Bogišić, Teofil Pančić, Nenad Rizvanović. Svi se programi održavaju u Megastoreu.

U sklopu splitskog programa bit će predstavljena knjiga Vida Jakše Opačića 'Nezaboravni izleti Hrvatskom', o kojoj će uz autora govoriti i Nebojša Lujanović, a počinje u 18.30 u knjižari Profil Mozaik u Joker shopping centru.

U knjižari Profil Mozaik na Korzu u Rijeci bit će održana promocija knjige 'Volim džudo, volim Sandru' s početkom u 18.30, a o djelu razgovaraju Danica Juričić-Spasović i urednica Jelena Bevandić.

Osječani će imati prilike posjetiti promociju knjige 'Gospodin Oto i stari naslonjači' Dubravke Pađen Farkaš, o kojoj će uz autoricu govoriti Milica Lukić. Promocija počinje u 18 sati u knjižari Profil Mozaik.