ZBOR FOTOREPORTERA

'Dalekovod' - najbolja novinska fotografija Vlade Kosa

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 29.03.2011 12:36
  • Objavljeno 29.03.2011 u 11:24
Svakodnevni zivot01 - foto godine - Vlado Kos-Cropix

Svakodnevni zivot01 - foto godine - Vlado Kos-Cropix

Izvor: Promo fotografije / Autor: Vlado Kos/Cropix

Za najbolju hrvatsku novinsku fotografiju u 2010. godini proglašena je fotografija 'Dalekovod' Vlade Kosa iz agencije 'Cropix', koja je ujedno proglašena i najboljom fotografijom u kategoriji 'Svakodnevni život', a za nju je autor dobio nagradu 'Pavao Cajzek', koja mu je uručena u Hrvatskome novinarskom domu u Zagrebu.

Damir Senčar iz Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina) osvojio je nagradu za najbolju sportsku fotografiju na kojoj je hrvatska atletičarka Blanka Vlašić nakon preskočenih 208 centimetara.

Apriori

Apriori

Izvor: Promo fotografije / Autor: Apriori

Vlado Kos fotoreporter je agencije Cropix

U kategoriji 'Događaj' nagradu je dobio Andrija Lučić iz agencije 'Cropix' za fotografiju požara u zadarskoj Lesnini, a u kategoriji 'Reportaže' nagrada je pripala Darku Bandiću iz agencije 'Associated Press' za seriju fotografija iz mađarskoga grada Deveczera nakon poplave crvenoga i otrovnog mulja.

U kategoriji 'Fotografski portret' nagradu je dobio Tom Dubravec iz 'Globusa' za fotografiju Ive Brešana, a u kategoriji 'Kultura i umjetnost' prvu nagradu 'Ivan Fabijan' dobio je Boris Ščitar iz agencije 'Pixsell' za fotografiju s izložbe portreta hrvatskih ratnih invalida.

Za najbolju fotografiju iz kategorije 'Priroda i okoliš' nagrađen je Danijel Soldo iz agencije 'Cropix' za fotografiju roda.

Svim pobjednicima nagrade su uručene u Hrvatskome novinarskom domu u Zagrebu.

Na natječaju Zbora fotoreportera Hrvatske 'Hrvatska novinska fotografija 2010.' bilo je prijavljeno 1525 fotografija 93 autora, a njih 17 ušli su u finale.

Ocjenjivački sud činili su urednik fotografije u njemačkom magazinu 'Stern' Harald Menk, fotoreporter francuske novinske agencije AFP-a Joe Klamar te bivši urednik fotografije u 'Globusu' Darije Petković.

Zbor fotoreportera Hrvatske projektom novinske fotografije, koji se održao po osmi put, promovira i dokumentira novinsku fotografiju u Hrvatskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi