BESTSELER HELEN FIELDING

Bridget Jones najprodavanija u predblagdansko vrijeme

12.12.2013 u 11:16

Bionic
Reading

Unatoč podijeljenim kritikama, knjiga 'Mad About the Boy' Helen Fielding prodala se u 23.000 primjeraka te je na vrhu lista najprodavanije tvrdoukoričene proze u Engleskoj

U prvom danu sa 46.000 prodanih primjeraka, roman se popeo na vrhove ljestvica bestselera, te unatoč tome što je prodaja postepeno opadala u sljedeća tri tjedna analitičari procjenjuju da će tijekom blagdana prodaja ponovno narasti i dovesti je do samog vrha.

Roman je naišao na mješovite reakcije čitatelja i kritike. List Sunday Times nazvao ga je 'emocionalno neautentičnim', a Daily Telegraph opisao ga je riječima 'sramotan', 'budalast' i 'nerealan'. Čitatelji su pak zasuli društvene mreže nezadovoljnim komentarima na autoričinu odluku da 'ubije' šarmantnog i dragog Marka Darcyja.

Autoričina glavna junakinja Bridget Jones unatoč svemu tome nadmašila je i prodaju slavnog autora fantasy romana Terryja Pratchetta, čiji je 'Raising Steam' prošlog tjedna prodan u 20.468 primjeraka. Treće mjesto zauzeo je roman 'Saints of the Shadow Bible' Iana Rankinaprodan u 11.885 primjeraka.

Dan Franklin, direktor Jonathan Capea, engleske podružnice izdavačke kuće zadnjeg romana, tvrdi da nije nikakvo iznenađenje što je knjiga dospjela na prvo mjesto.

'Ovo je krasan roman koji ima moć da zabavi i poveže čitatelje raznih generacija', kazao je.