GLIPTOTEKA HAZU

Boris Bućan predstavio nove radove

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 17.05.2012 10:37
  • Objavljeno 17.05.2012 u 09:22
Boris Bućan naslovna

Boris Bućan naslovna

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Daniel Kasap

Umjetnik Boris Bućan predstavio je svoje recentne radove nastale tijekom prošle i ove godine na izložbi 'Kada sam se družio s golubovima', otvorenoj u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u umjetnikovoj nazočnosti

Izloženo je 110 slika po izboru akademkinje Vere Horvat Pintarić koje, kako se to objašnjava u informaciji što ga je povodom otvorenja izložbe objavila Gliptoteka HAZU, 'sublimiraju i recikliraju ranija autorova iskustva, od konceptualne provenijencije, preko urbanoga i ambijentalnog intervencionizma, dizajnersko-plakatnog stvaralaštva, a svaki novi ciklus ponovno plijeni svojom svježinom u slikarskom pristupu i idejno-kompozicijskoj inovativnosti'.

Glumac Goran Matović neoficijelno je otvorio izložbu prethodno rekavši da 'Bućan sve što vidi i čuje uvodi u sliku, spaja nemoguće i sve transponira u eros'.

Daniel Kasap

Daniel Kasap

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Daniel Kasap

Likovni umjetnik, slikar i grafički dizajner Boris Bućan rođen je 1947. Zagrebu gdje je i diplomirao na Akademiji likovnih umjetnost.

Redoviti član HAZU-a je od 2006. Dobitnik je brojnih nagrada u zemlji i inozemstvu i izuzetno je cijenjen zbog osebujnoga pristupa oblikovanju plakata, a njegova djela se nalaze u uglednim svjetskim muzejima.

Izložba se može razgledati do 3. lipnja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!